Αναρωτιέσαι τί σημαίνει λιτότητα και πώς ακριβώς την έχεις σερβιριστεί στα τελευταία 7 χρόνια;

Του Αγη Βερούτη

Αναρωτιέσαι τί σημαίνει λιτότητα και πώς ακριβώς την έχεις σερβιριστεί στα τελευταία 7 χρόνια.

Λοιπόν η δικιά σου λιτότητα είναι:

1. Όταν έχεις χάσει τελείως το "αφορολόγητό" σου ως ελεύθερος επαγγελματίας, για να συνεχίζουν να πληρώνονται εφάρπαξ σε συνταξιοδοτούμενους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι ΔΕΝ πλήρωσαν τίποτα σε πραγματικά λεφτά για να τα πάρουν, παρά μόνο έμπαιναν λογιστικές εγγραφές για εικονικές κρατήσεις!

2. Όταν ξαφνικά πρέπει να πληρώνεις €2,65 δισεκατομμύρια το χρόνο, επειδή θεωρείται πως είσαι ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένεις, του οποίου χρωστάς 120% της αξίας του στην τράπεζα (έπεσε η τιμή του) και το αποπληρώνεις μήνα-μήνα, για να μπορούν κάποιοι να απολαμβάνουν από τα 47 τους σύνταξη δεκαπλάσια από τις εικονικές εισφορές που υποτίθεται ότι πλήρωσαν στα 22 χρόνια που πάταγαν σφραγίδες σε κάποια υπηρεσία, ΌΤΑΝ φιλοτιμούνταν να εμφανιστούν!

3. Όταν πληρώνεις €1,10 φόρο (70%) στην βενζίνη που χρησιμοποιείς για να πάς στη δουλειά σου να δουλέψεις και να βγάλεις λεφτά ώστε να πληρώσεις 38% ασφαλιστικές εισφορές και 29% φόρο από το πρώτο ευρώ, με 65% φόρο στην κινητή τηλεφωνία, με 24% ΦΠΑ σε ό,τι τρως και ό,τι φοράς, και 33% φόρο στο ενοίκιο που πληρώνεις, ώστε να μπορεί το Ελληνικό κράτος να δίνει €16.800 ετήσια επιχορήγηση από τους φόρους σου σε κάθε συνταξιούχο της ΔΕΗ, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία ίση περίπου με το ύψος της ετήσιας επιχορήγησης, και αυτά επειδή το κράτος κάποτε αποφάσισε με νόμο του Βαγγέλη Βενιζέλου το 1999 πως θα πληρώνει τους συνταξιούχους της ΔΕΗ για πάντα!

4. Όταν η μέση μικρομεσαία επιχείρηση δίνει μηνιαίως διπλάσια στο κράτος από όσα δίνει σε μισθούς!

Καταλαβαινόμαστε;;;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail