Αποκάλυψη: το ρωσικό αεροσκάφος δεν έπεσε από τεχνική βλάβη στη Μαύρη Θάλασσα

AEΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ SOCHI
Του Son Ofeon

Στην ρωσική έκδοση LIFE.Ru δημοσιεύθηκε λίστα, που περιλαμβάνει 75 ονόματα από τα 92, που φέρονται να ήταν επιβάτες της πτήσης του αεροσκάφους Tu-154, που έπεσε στη θάλασσα στις 25 Δεκεμβρίου για άγνωστους λόγους.

ΠΗΓΗ http://en.news-original.ru/the-publ...

Το περίεργο της είδησης είναι ότι μόνο 54 από αυτά τα ονόματα είναι πλήρη, δηλαδή περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμο και όνομα πατέρα.

Η πτήση ήταν στρατιωτική και είναι μάλλον απίθανο το υπουργείο άμυνας να μην γνώριζε τα πλήρη στοιχεία των επιβατών.

Μάλλον στο αεροπλάνο επέβαιναν τουλάχιστον 21 ανώτεροι αξιωματικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, που για ευνόητους λόγους το υπουργείο άμυνας φρόντισε να αποκρυβούν τα πλήρη στοιχεία τους.

Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και 17, που δεν αναφέρονται καθόλου τα ονόματα τους στη λίστα.

Τα πρόσωπα αυτά ερευνώνται από τις αρχές ως πιθανοί τρομοκράτες.

Η μη αναφορά των ονομάτων στη λίστα έχει ως στόχο να μην είναι δυνατό να γίνει ανάληψη ευθύνης για τρομοκρατικό χτύπημα από συγκεκριμένο πρόσωπο ή τρομοκρατική ομάδα και να αποφευχθεί η ηρωοποίηση κάποιου δράστη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το TFR έχει αρχίσει εγκληματική έρευνα για το “ατύχημα”.

H ρωσική κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλύψει για λόγους γοήτρου ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Δεν το έκανε ούτε για τη ρωσική πτήση 9268 της Metrojet, που καταρρίφθηκε αποδεδειγμένα με βόμβα στο Σινά στις 31.10.2015.

ΠΗΓΗ https://en.wikipedia.org/wiki/Metro...

Το αεροσκάφος Τu-154 έπεσε στη θάλασσα περίπου δύο λεπτά μετά την απογείωση του από το διεθνές αεροδρόμιο του Sochi, όπου είχε προσεγγίσει για ανεφοδιασμό με καύσιμα.

Στο αεροδρόμιο επιβιβάστηκαν ή αποβιβάστηκαν κάποια άτομα.

Καθώς επρόκειτο για στρατιωτική πτήση με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας, οι νέοι επιβαίνοντες θα ήταν στρατιωτικοί , που γύριζαν από άδεια στο μέτωπο, των οποίων τα ονόματα λείπουν από τη λίστα, που δημοσιεύθηκε.

Αν η πτήση έπεσε από βόμβα, ο μεταφορέας της ήταν κάποιο από αυτά τα άτομα, πιθανώς απλός στρατιώτης με καταγωγή από κάποια Ισλαμική δημοκρατία της πρώην ΕΣΣΔ.

Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να καταρρίφθηκε η πτήση με φορητό αντιαεροπορικό όπλο.

Το αεροδρόμιο του Sochi έχει αεροδιαδρόμους με κατεύθυνση προς τη Μαύρη θάλασσα.

Το αεροσκάφος ανεφοδιάσθηκε με καύσιμα, άρα υπήρχε επαρκής χρόνος για να αναγνωρισθεί ως στόχος από συνεργάτες των τρομοκρατών στο αεροδρόμιο.

Κατά την απογείωση η τροχιά του αεροπλάνου είναι γνωστή και το ύψος πτήσης προσιτό στις δυνατότητες ενός φορητού αντιαεροπορικού όπλου.

Η βολή με φορητό πύραυλο εφοδιασμένο με ανιχνευτή θερμότητας θα ήταν επιτυχής σε κάθε περίπτωση, καθώς ο τύπος αυτού του αεροσκάφους διαθέτει τρεις κινητήρες , που δίνουν επαρκές θερμικό ίχνος και δεν διαθέτει αντίμετρα, καθώς δεν ήταν στρατιωτικό.

Στο παρελθόν είχα παρακολουθήσει από το FlightRadar24.com την διαδρομή ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου, στο οποίο επέβαινε ο Putin, καθώς προσγειωνόταν και απογειωνόταν από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Διαπίστωσα τότε με έκπληξη μου ότι ο πιλότος δεν προσέγγισε τον αεροδιάδρομο με ευθεία τροχιά, αλλά έκανε κυκλικές τροχιές μικρής ακτίνας πάνω από τη θάλασσα μπροστά από το αεροδρόμιο για να μειώσει το ύψος προσέγγισης και στη συνέχεια με ευθύγραμμη πορεία και σε μικρό ύψος κατέβηκε στον αεροδιάδρομο.

Ο συνολικός ελιγμός έγινε με αυτό τον τρόπο για να μην κινδυνεύσει το αεροπλάνο του Πούτιν από βολή αντιαεροπορικού όπλου και όχι βέβαια για να νιώσει άνετα ο Πούτιν.

Δυστυχώς οι επιβάτες του Τu-154 ταξίδεψαν στο θανάσιμο προορισμό τους χωρίς να κάνουν αντίστοιχους ελιγμούς...

Ίσως αυτό να έγινε λόγω των Χριστουγέννων για να μην χαλάσει η διάθεση των επιβαινόντων, στους οποίους περιλαμβάνονταν δημοσιογράφοι δύο ρωσικών καναλιών, ένα τουλάχιστον ένα παιδί και η φημισμένη χορωδία του Κόκκινου Στρατού.

Απολαύστε τους σ’ ένα ελληνικό θέμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail