Κρατήστε αυτήν την εξέλιξη - Η Ρωσική Αεροπορία υποστήριξε τις τουρκικές επιχειρήσεις στην Αλ-Μπαμπ

Freepen.gr - Την είδηση μεταδίδει το αραβικό δίκτυο almasdar σύμφωνα με την οποία η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής αεροπορικές επιδρομές πάνω από την Al-Bab.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του πολέμου που η Ρωσία υποστηρίζει άμεσα τον τουρκικό στρατό στη Συρία. Την ίδια στιγμή όμως υποστηρίζει και τους ισλαμιστές "μετριοπαθείς" μακελάρηδες του FSA, οι οποίοι μετέχουν στην Ασπίδα του Ευφράτη και φέρουν τεράστια ευθύνη για τα δεινά της Συρίας.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Kuweires, μια ομάδα ρωσικών Su-24 και Su-34 εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές κατά της Αλ-Μπαμπ στο ανατολικό Χαλέπι, με αποτέλεσμα την καταστροφή πολλών μηχανισμών που ανήκουν στην ISIS.

Ωστόσο, παρά τη ρωσική βοήθεια του αέρα ο τουρκικός στρατός δεν ήταν σε θέση να διατηρήσει τον έλεγχο του Νοσοκομείου
Αλ-Φαρούκ  και της Τζαμπάλ αλ-Ακίλ καθώς οι τζιχαντιστές πέτυχαν άμεσο χτύπημε με την προσφιλή μέθοδο του VBIED (όχημα παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail