Γλυκά και καραμέλες μοίρασε η ISIL στη Ράκκα για να πανηγυρίσει το χτύπημα - Τι φοβούνται οι κάτοικοι

Στρατής Μαζίδης

Μοιράζοντας γλυκά και καραμέλες στους κατοίκους της Ράκκα γιόρτασε η ISIL τα χθεσινά τρομοκρατικά χτυπήματα στην καρδιά των Βρυξελλών.

Ωστόσο οι παγιδευμένοι κάτοικοι της μαρτυρικής πόλης γνωρίζουν ότι πλησιάζουν ταχύτατα οι τελευταίες αλλά και δυσκολότατες ώρες της αιχμαλωσίας.

Από τη μια πλευρά αναμένουν σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις αεροπορίες της Δύσης σαν μια πρώτη άμεση αντίδραση όπως συνέβη με το Παρίσι.

Από την άλλη, έχει αρχίσει να σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Ράκκα. Από το βορρά κατεβαίνει η YPG και οι SDF.

Από το νότο και δυτικά έχουν ήδη πατήσει πόδι στην επαρχία της Ράκκα ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις. Η αναμενόμενη επιχείρηση για την απελευθέρωση της Τάμπακα ανεστάλη καθώς ο στρατός αιφνιδίασε αλλάζοντας τη χρονική σειρά του τριπλού επιθετικού σχεδίου (Ράκκα - Παλμύρα - Δαμασκός) σαρώνοντας τους τζιχαντιστές στην ιστορική πόλη της κεντρικής Συρίας.

Αν κρίνουμε από τα όσα γίνονται στο Ντέιρ Εζόρ, δεν αποκλείεται η αναγκαστική στρατολόγηση των αμάχων για να πολεμήσουν (!) τους επικείμενους απελευθερωτές τους.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail