Πυροδότησε ο Λαβρόφ κατά των ΗΠΑ: δικό σας δημιούργημα η ISIL - μας αγκαλιάζετε επικίνδυνα με πυραύλους

Στρατής Μαζίδης

Ιδιαίτερα οξύς εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ρώσος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η ανάδυση των τρομοκρατών της ISIL πηγάζει από την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή, αλλά η Ουάσιγκτον αρνείται το ρόλο της στη διαμόρφωση της ομάδας.

Παρά το γεγονός ότι η Μόσχα ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συμπεριλάβει την ISIL στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν «κατηγορηματικά» την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι η ISIL είναι παρόμοια με την μαχητική ομάδα αλ-Κάιντα παρά μια ανεξάρτητη δομή, σχολίασε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ουάσιγκτον δε θέλει να παραδεχτεί ότι η ISIL «προέκυψε λόγω των δραστηριοτήτων των ΗΠΑ στο Ιράκ, και ιδιαίτερα στη Συρία και τη Λιβύη» προσέθεσε.

Ο Λαβρόφ προσδιόρισε επίσης την τακφιριστική ομάδα ως «κύριο εχθρό» προσθέτοντας, "Αυτό είναι μόνο και μόνο επειδή εκατοντάδες Ρώσοι, πολίτες των χωρών της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών), Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολεμούν στις τάξεις της».

Σε άλλο σημείο των επισημάνσεών του, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τα πυραυλικά σχέδια των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο ως απειλή «που δημιουργείται στο έδαφος των ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στη Βορειοανατολική Ασία και η οποία συμπτωματικά αγκαλιάζει τα σύνορα περιμετρικά της Ρωσίας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail