Η ΒΟΜΒΑ έσκασε στη Βαγδάτη: Οι ΗΠΑ δίνουν μυστικές πληροφορίες στους τζιχαντιστές!

Στρατής Μαζίδης

Βόμβα μεγάλης ισχύος από την amal Atiyah του ιρακινού κόμματός Badr που δήλωσε στον Τύπο στις 17 Μαρτίου ότι οι ΗΠΑ έδωσαν πληροφορίες ευαίσητου περιεχομένου σχετικα με τις κινήσεις ιρακινό στρατό στην επαρχία Salahaddin στο Ισλαμικό Κράτος (IS).

Η Atiyah σχολίασε πως «Οι ΗΠΑ προτιμούν μια μακροχρόνια σύγκρουση και την αποτυχία του ιρακινού στρατού» ενώ κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για παροχή όπλων προς τους μαχητές σε ζώνες συγκρούσεων, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών που βοηθά τους διοικητές των τζιχαντιστών να μην ενοπίζονται καθώς ο ιρακινός στρατός πλησιάζει τις θέσεις τους.

Απαίτησε  να διαξαχθεί έρευνα για τις αμερικανικές δυνάμεις που εδρεύουν στο Ιράκ για παροχή ευαίσθητων πληροφοριών στους τζιχαντιστές μέσω και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιτήρησης.

«Οι πληροφορίες περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τις στρατιωτικές βάσεις, τις κινήσεις του στρατού και τα όπλα» σημειώνει.

Τέλος όπως αναφέρει το Basnews το τελευταίο διάστημα έχουν ανακύψει διαφορές ανάμεσα στη Βαγδάτη και το Συνασπισμό. Η διεθνής δύναμη μάλιστα δε συμμετείχε στις επιχειρήσεις στο Salahaddin καθώς οι σιιτικές πολιτοφυλακές είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν χρειάζονται την υποστήριξή της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail