Παγκόσμιο RED ALERT για την ISIL - Δεκάδες συλλήψεις σε μεγάλες πόλεις

Στρατής Μαζίδης

Ο κόσμος βρίσκεται στη μέση μιας παγκόσμιας επιχείρησης καταστολής του Ισλαμικού Κράτους και των ιδεών του.

Μαζικές συλλήψεις πραγματοποιούνται ανά την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία είτε για την αποτροπή στρατολόγησης νέων μελών είτε λόγω πληροφοριών για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σε ευρωπαϊκό έδαφος έχουμε συλλήψεις μεταξύ άλλων στην Ισπανία, το Κόσσοβο αλλά και τη Γαλλία όπου σύμφωνα με δικαστική πηγή πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις η στιγμή που ο αριθμός των γάλλων ηπηκόων που ταξιδεύσουν στο Ιράκ και τη Συρία να γνωρίζει σημαντική αύξηση.

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με τους επαναπατρισθέντες από τη Μέση Ανατολή οι οποίοι στη Γαλλία αγγίζουν τους 930 και σε ευρωπαϊκό επίπεδο τους 2.000.

Επιπλέον επισημαίνουν πως στο στόχαστρο των τζιχαντιστών μπαίνουν έφηβα κορίτσια τα οποία ταξιδεύουν στο μέτωπο του πολέμου με την πεποίθηση πως ταξιδεύουν για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Πρόσφατα η Ισπανία τροποποίησε τον ποινικό της κώδικα ώστε να αποτρέψει υπηκόους της από το να ταξιδεύσουν στη Συρία και το Ιράκ τιμωρώντας όσους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατία.

Επίσης μόνο στη Γερμανία λέγεται ότι πραγματοποιήθηκαν το 2014 εννέα επιθέσεις αυτοκτονίας στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους τη στιγμή που η γερμανική κυβέρνηση φοβάται την ταχεία εξάπλωση της ιδεολογίας της ISIL.

Περί τις 15 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο Κόσσοβο όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει αρκετή απήχηση.

Τέλος η Αυστραλία τελεί υπό το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού τα τελευταία 11 χρόνια μετά τις συλλήψεις τζιχαντιστών έπειτα από πληροφορίες ότι ετοίμαζαν απαγωγές και αποκεφαλισμούς σε εθνικό έδαφος.

Ο πρωθυπουργός Tony Abbott δήλωσε στους δημοσιογράφους:

"Αυτή είναι η πληροφόρηση που λάβαμε ... τις παραινέσεις - αρκετά άμεσες - που προέρχονταν από αυστραλό ο οποίος είναι προφανώς ανώτερο στέλεχος της ISIL σε δίκτυα υποστήριξης πίσω στην Αυστραλία για τη διεξαγωγή δολοφονιών σε δημόσια θέα εδώ σε αυτή τη χώρα. Αυτό δεν είναι μόνο υποψία, αυτή είναι η πρόθεση, και γι 'αυτό η αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας αποφάσισαν να ενεργήσουν με το συγκεκριμένο τρόπο".

Κι είμαστε ακόμη στην αρχή...


* με πληροφορίες από το RT για τη Freepen.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail