Στα όρια της διαστροφής. Συγκλονιστική μαρτυρία 17χρονης γιεζίντι μέσα από την κόλαση των σεξουαλικών μαρτυρίων

Του Στρατή Μαζίδη

Το μέγεθος της διαστροφής των μαχητών της ISIL αποκαλύπτει το άρθρο του Nick Squires της Telegraph.

Ένα 17χρονο κορίτσι, ζητώντας την ανωνυμία του, επικοινωνεί τηλεφωνικά από το μέρος που κρατείται με την εφημερίδα La Republica.

Τον αριθμό τον έδωσαν οι γονείς της στους δημοσιογράφους.

Η ίδια διηγείται πως αρχικά τους είχαν αφαιρεθεί τα κινητά τηλέφωνα. Σε δεύτερο χρόνο όμως οι μαχητές takfiri θεωρήσαν καλύτερο να τα επιστρέψουν ώστε να διαδίδεται η φρίκη με την οποία τις αντιμετωπίζουν. Μάλιστα έχουν δώσει στις κοπέλες και σχετική οδηγία.



«Θεωρούν τους εαυτούς ανίκητους, σούπερμαν. Είναι άνθρωποι χωρίς καρδιά» σχολιάζει μέσα από την κόλαση ενός κτιρίου - φυλακή με σφραγισμένα παράθυρα η 17χρονη με το ψευδώνυμο Μαγιάτ.

Η Μαγιάτ ζητά την ανωνυμία της διότι ντρέπεται για όλα όσα έχει ζήσει στα χέρια των τρομοκρατών.

«Ένα κομμάτι μου θέλει να πεθάνω κι ένα άλλο ελπίζει ότι μια ημέρα θα καταφέρω να αγκαλιάσω ξανά τους γονείς μου» λέει η Μαγιάτ.

«Δεν κάνουν καμία εξαίρεση. Βιάζουν ακόμη και κοπέλες με μωρά ή και μικρά κορίτσια 12 χρονών. Κάποιες δεν αρθρώνουν ούτε μια λέξη πια».

Οι βιασμοί συνήθως είναι τρεις την ημέρα και γίνονται σε τρία δωμάτια. Όποια αντιστέκεται, ξυλοκοπείται.

Οι βιαστές είναι είναι νεαροί από τη Συρία αλλά και μεγαλύτεροι.

«Καμιά φορά ελπίζω να φάω τόσο ξύλο, ώστε να πεθάνω» συμπληρώνει η Μαγιάτ.

«Πολλές φορές τους παρακαλούμε να μας σκοτώσουν με μια σφαίρα στο κεφάλι. Αυτοί μας απαντούν ότι είμαστε άπιστες και για αυτούς αποτελούμε λεία πολέμου ή είμαστε σαν τις γίδες που θα προμηθευτούν στην αγορά. Αντίστοιχη τύχη έχουν και οι χριστιανές».

και συνεχίζει:

«Η μόνη μας ελπίδα είναι οι πεσμέργκα να μας σώσουν. Αλλά πρέπει να κάνουν γρήγορα. Σκότωσαν το κορμί μου. Τώρα σκοτώνουν και το πνεύμα μου»

* με πληροφορίες από το muslim issue
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail