"Χειρουργική" επέμβαση στη μαρτυρική Ράκκα

Στρατής Μαζίδης

Χειρουργική αεροπορική επέμβασης στη μαρτυρική Ράκκα από την Συριακή Πολεμική Αεροπορία η οποία αποτελεί προς ώρας το μόνο όπλο προξένησης ζημιών στους ακραίους ισλαμιστές της ISIL καθώς η κυβερνητική επιλογή φαίνεται πως είναι να ξεκαθαρίσουν πρώτα όλα τα υπόλοιπα μέτωπα με τις διάφορες ομάδες.

Ωστόσο οι αεροπορικές επιθέσεις έχουν ενταθεί από τότε που ξεκίνησε η επέμβαση των ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ.

Η τελευταία επίθεση στο προπύργιο της ISIL είχε ως απολογισμό 13 νερούς σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο αριθμός όμως των νεκρών μπορεί να είναι υψηλότερος καθώς οι στόχοι των επιθέσεων ήταν σε σημεία με πολύ κόσμο, ανέφερε η έκθεση.

Η ISIL έχει υπό τον έλεγχό της τη Ράκκα εφαρμόζοντας τους ακραίους κανόνες.

Η μαρτυρική πόλη ελεγχόταν μέχρι τον περασμένο Μάρτιο από τον FSA (συριακή αντιπολίτευση) ο οποίος στα πλαίσια της υποχώρησής του την άφησε στα χέρια της Αλ Νούσρα που συνδέεται με την αλ Κάιντα. Αργότερα όμως πέρασε στον έλεγχο της ISIL.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail