Ο νεκροθάφτης πήγε στη ΔΕΘ και μίλησε στα μνήματα των νεκρών

Του Στρατή Μαζίδη

Εξαγγελίες προθέσεων έκανε ο Αντώνης Σαμαράς στη ΔΕΘ. ΘΑ μειώσει τους φόρους, ΘΑ μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, ΘΑ τιμωρήσει, μίλησε για απογείωση της ελληνικής οικονομίας και επί του πρακτέου απλά θα μειώσει κατά 0,10 ευρώ την τιμή του πετρελαίου και κατά 50% έναν άδικο φόρο, την αλληλεγγύη, που δε θα έπρεπε καν να υφίσταται.

Όπως οι πενθούντες που επισκέπτονται τα μνήματα των δικών τους για να πουν λόγια παρηγοριάς.

Μόνο που δε μας χρειάζεται παρηγοριά αυτή τη στιγμή. Έχουμε ανάγκη από γενναίες αποφάσεις.

Ειλικρινά απορώ τι ακριβώς εξυπηρετεί πλέον η ΔΕΘ που έχει καταντήσει μια πολιτική αναμέτρηση εντυπώσεων.

Πώς αντιλαμβάνεται την ...απογείωση ο πρωθυπουργός; Γιατί δεν καταργεί το άδικο τέλος επιτηδεύματος; Πού ακούστηκε ενώ φορολογείσαι για ότι παράγεις, να τιμωρείσαι με έξτρα φόρο ακριβώς επείδη παράγεις και με το φόρο σου παρασιτοζωούν πόσοι άλλοι.

Γιατί δεν εφαρμόζει έναν απλό, ήπιο, χαμηλό φόρο στα ακίνητα μπας και κινηθεί λίγο η οικοδομή σε διορθωμένα όμως επίπεδα σε σχέση με αυτά του 2007;

Δεν τον ακούσαμε να λέει τίποτε για το δημόσιο τομέα, την κομματική πελατεία και τις αμέτρητες άχρηστες ΔΕΚΟ που πληρώνουμε, ενώ ξεπουλάμε τις κερδοφόρες.

Δεν είπε τίποτε για τα εκατομμύρια των ανέργων.

Με παρηγοριές δε γίνεται δουλειά. Αν θέλαμε παρηγοριά, πάμε σε ένα μπαρ και τη βρίσκουμε.

Λύσεις αναζητούμε. Σωστές και δίκαιες.

Αν δεν μπορεί, ας φύγει. Διαφορετικά επιβεβαιώνει όσους ισχυρίζονται ότι ο σκοπός ήταν ακριβώς η σημερινή μας εξαθλίωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail