Ποιοι είναι αυτοί που καταργούν τις Κυριακές δέσποτα Ανθιμε; Θα σου απαντήσω αφού...δεν ξέρεις!

Του Στρατή Μαζίδη

Αναρωτήθηκε σήμερα από άμβωνος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος σχετικά με την κατάργηση της αργίας των Κυριακών όσον αφορά τα εμπορικά καταστήματα.


«Ποιοι είστε εσείς που καταργείτε τις Κυριακές;»

Σοβαρά τώρα δέσποτα, δε γνωρίζεις; Ή κάνεις πως δε γνωρίζεις;

Είναι αυτοί που τόσα χρόνια τους λιβάνιζες. Θυμάσαι;

Εγώ πχ θυμάμαι να σε βλέπω καμιά Κυριακή πρωί στην ΕΡΤ3 την ώρα του κηρύγματος να χαιρετάς όλο περηφάνια τους επίσημους που βρίσκονταν στο ναό. "Κε βουλευτά, κε νομάρχα, κε έτσι, κε αλλιώς" και στο τέλος ο λαός. Και σκέψου ότι πίστευα πως ενώπιον του Κυρίου είμαστε όλοι ίσοι.

Τότε χαιρόσουν που τους έβλεπες ενώ γνώριζες πολύ καλά ότι «η μάχη μας είναι προς τους κοσμοκράτορες του κόσμου τούτου». Έτσι δε λέει ο απόστολος Παύλος;

Αυτοί δεν ήταν που λίγα χρόνια νωρίτερα έσβηναν το θρήσκευμα και την εθνικότητα από τις ταυτότητες; 

Είναι αυτοί που όταν ξέσκιζαν το λαό με τα άγρια μέτρα, εσύ δήλωνες:

«Αν καταρρεύσει η Εθνική Τράπεζα, θα καταρρεύσουμε όλοι»  και πρότεινες ως λύση (άκουσον άκουσον) να συνεισφέρουν όλοι οι Έλληνες, ό,τι μπορεί ο καθένας, για τη διάσωσή της.
Εσύ μάλιστα δέσποτα προσέφερες δύο μισθούς προτρέποντάς μας να κάνουμε το ίδιο προκειμένου "να διασωθεί το ιστορικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και να αποφευχθεί μια γενικότερη οικονομική καταστροφή".

Να δώσουμε λεφτά να σώσουμε νόμιμους τοκογλύφους διότι αυτό κάνουν οι τράπεζες που δανείζονται από το λαό με ελάχιστο επιτόκιο και τον ξαναδανείζουν με πολλαπλάσιο.

Αλήθεια και το «ουκ εκ άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος» που είπε ο Κύριος; Τι απέγινε;

Αν έχουμε το Θεό μας, παπάς να θεωρεί κατάρρευση την πτώση μιας τράπεζας. Μα αν εσύ παπά μου δε γνώριζες, δεν εώρακες τον Κύριο, μετά τι διαμαρτύρεσαι ότι ο λαός ασεβεί ή που οι άρχοντες κάνουν την Κυριακή εργάσιμη; Λες και η πλειοψηφία δε δουλεύει πλέον όλο το 24ωρο.

Το λέω και το ξαναλέω. Παπάς να προτρέπει τους πιστούς όχι να κρατήσουν την πίστη τους στη δοκιμασία και να επανεξετάσουν τη σχέση τους με το Θεό μήπως κι εκεί υπάρχει κάτι που πρέπει να βελτιωθεί, αλλά να σώσουν μια τράπεζα.

Και οι δύο κύριοι, δέσποτα; Ο Θεός και ο μαμωνάς; Αυτούς που πρέπει να διαλέξουμε μόνο τον Ενα όπως έλεγε ο Χριστός; Πάει κι αυτό;

Και σήμερα λοιπόν εσύ δέσποτα αναρωτιέσαι, ποιοι είναι αυτοί που καταργούν την Κυριακή...

Ήμαρτον Παναγία μου!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail