Όλοι κοιτάμε την Κριμαία, αλλά ο χαμός έγινε στη Γάζα

Του Στρατή Μαζίδη

Κι ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα προς το βορρά, ο πόλεμος διαξάγεται στο Ισραήλ και τη Λωρίζα της Γάζας.


Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε 30 τρομοκρατικούς στόχους στη νότια Λωρίδα της Γάζας το βράδυ της Τετάρτης, μετά την ανάληψη της ευθύνης από τη Jhad Islami για το μπαράζ εκτόξευσης περίπου 70 πυραύλων κατά τη διάρκεια της Τετάρτης στις περιφέρειες Shear Hanegev και Eshkol και τις πόλεις Σντερότ και Netivot. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ανάμεσα στους Παλαιστίνιους ενώ οι ισραηλινοί πολίτες είχαν προειδοποιηθεί μετά από συναγερμό ώστε να βρουν ασφάλεια στα καταφύγια κατά τη διάρκεια των πυραυλικών επιθέσεων και να παραμείνουν εκεί μέχρι νεωτέρας.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματίες ανάμεσα στους ισραηλινούς, αλλά η ζημία που προκλήθηκε στο κέντρο της πόλης Σντερότ ήταν σημαντική με τον υπουργός αμυνας Moshe Ya'alon να προειδοποιεί πως η Jihad Islami θα μετανιώσει την επίθεσή της εναντίον ισραηλινών πολιτών και πως η Χαμάς επίσης θα πρέπει να λογοδοτήσει για την αποτυχία να ελέγξει τους τρομοκράτες που δρουν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ωστόσο η αντίδραση ήταν άμεση αφού το βράδυ της Πέμπτης, άλλοι 17 πυραύλους Κασάμ εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας ενώ το πρωί της Παρασκευής. Το πρωί, τουλάχιστον τρεις ρουκέτες είχαν στόχο την Ashkelon και το Ashdod.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ισραήλ, με την Πολεμική Αεροπορία να χτυπά επτά θέσεις τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail