Ισλαμιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την απαγωγή 94 παιδιών και γυναικών

Του Στρατή Μαζίδη

Σουνίτες ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία ανέλαβαν την ευθύνη για την απαγωγή τουλάχιστον 94 αμάχων γυναικών και παιδιών που ανήκουν σε μειονότητες Αλαουιτών, αίρεση που πρόσκειται στον πρόεδρο Μπασάρ αλ - Ασαντ, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Οι άμαχοι είχαν απαχθεί τον περασμένο Αύγουστο από τα χωριά στις αγροτικές περιοχές της Λατάκεια που αποτελεί προπύργιο του προέδρου. Οι αντάρτες δήλωσαν ότι κρατούν τους ομήρους για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση υποστηρικτών της αντιπολίτευσης.

Χιλιάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι είναι φυλακισμένοι κι από τις δύο πλευρές σε αυτό τον εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος εισέρχεται στο τέταρτο έτος του αυτό το μήνα.

Το βίντεο, που ελήφθη από το Al Jazeera αναφέρει ότι οι αντάρτες ήταν έτοιμοι να ανταλλάξουν τους αμάχους για 2.000 κρατούμενους που έχουν τεθεί υπό κράτηση για περισσότερο από ένα χρόνο.Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι η πλειοψηφία των απελευθερωμένων κρατουμένων είναι από τις παράκτιες περιοχές της χώρας και ότι οι μισοί από αυτούς είναι γυναίκες και παιδιά.

Σε μια σκηνή τρεις γυναίκες που φορούν μαντίλες και απλή ενδυμασία αντικρίζουν την κάμερα και σε μια άλλη σκηνή δεκάδες γυναίκες και παιδιά στέκονται σε εξωτερικούς χώρους σε ένα περιφραγμένο μέρος.

Ωστόσο το Reuters δεν ήταν σε θέση να ελέγξει την αυθεντικότητα του βίντεο ενώ το Al Jazeera δεν προσδιόρισε τους αντάρτες λέγοντας μόνο ότι ήταν από τις ομάδες της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail