Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία θα κερδίσει στο πεδίο της μάχης

STRΙΝGER Forrás: ΑFΡ
Freepen.gr - Μελέτη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR), μιας δεξαμενής σκέψης με έδρα το Βερολίνο, σε 14 χώρες αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν πιστεύει πως η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, αναφέρει η magyarnemzet.hu.

Αποδεικνύεται ότι οι Ευρωπαίοι είναι πιο πιθανό να πιστεύουν πως η Ουκρανία δε θα νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι περίπου το ένα τρίτο έως το ήμισυ των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο πόλεμος θα τελειώσει με μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων, ενώ το 31% των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανή μια ρωσική νίκη.

Από τις χώρες της ΕΕ που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο η Εσθονία είχε υψηλότερο ποσοστό ερωτηθέντων (38%) που πιστεύουν ότι η Ουκρανία θα νικήσει.

Αντίθετα, η πλειοψηφία των Ουκρανών (58 τοις εκατό) παραμένει βέβαιη πως τα στρατεύματά τους μπορούν να νικήσουν και συνεχίζουν να υπολογίζουν στην υποστήριξη των διεθνών συμμάχων τους. Μόνο το 1 τοις εκατό των Ουκρανών πιστεύει ότι η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο, ενώ το 30 τοις εκατό πιστεύει πως μια διευθέτηση με διαπραγματεύσεις είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail