Η Γαλλία θα δώσει μαχητικά Mirage 2000-5 στην Ουκρανία - Μακρόν

pixabay / jimthao
Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα προμηθεύσει το Κίεβο με μαχητικά Mirage 2000 και θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους στα αεροσκάφη αυτά. Ωστόσο, ο Μακρόν δεν διευκρίνισε πόσα αεροσκάφη θα παρασχεθούν ή πότε θα φτάσουν.

«Αύριο θα εγκαινιάσουμε μια νέα συνεργασία και θα ανακοινώσουμε τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 στην Ουκρανία, κατασκευασμένων από τη γαλλική κατασκευάστρια εταιρεία Dassault, και την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων τους στη Γαλλία», δήλωσε ο Μακρόν την Πέμπτη στο γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Η Γαλλία διαθέτει περίπου 26 αεροσκάφη Mirage 2000-5 και 65 παλαιότερα Mirage 2000-D σε ενεργό υπηρεσία, σύμφωνα με την κατάταξη World Air Forces της Flight International. Δεν είναι σαφές αν ο Μακρόν σκοπεύει να διαθέσει κάποιο από τον ενεργό στόλο της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας ή αν τα εκτός υπηρεσίας αεροσκάφη θα επαναλειτουργήσουν για το Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail