Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Kazan και η φρεγάτα Admiral Gorshkov θα φθάσουν στην Κούβα την επόμενη εβδομάδα

The Admiral Gorshkov frigate - Russian Defense Ministry
Freepen.gr - Μια ομάδα ρωσικών ναυτικών πλοίων θα φτάσει για επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι της Αβάνας στις 12 Ιουνίου, ανέφεραν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κούβας σε ανακοίνωσή τους.

«Στις 12-17 Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι της Αβάνας από ομάδα τεσσάρων πλοίων του ρωσικού ναυτικού», αναφέρει η ανακοίνωση. Η ομάδα αποτελείται από τη φρεγάτα The Admiral Gorshkov, το πυρηνικό υποβρύχιο The Kazan, το δεξαμενόπλοιο Akademik Pashin και το ρυμουλκό διάσωσης The Nikolay Chiker.

«Η επίσκεψη αυτή απορρέει από τις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κούβας και της Ρωσίας και είναι αυστηρά σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες», επισήμανε το υπουργείο Άμυνας της Κούβας. «Κανένα από τα πλοία δε φέρει πυρηνικά όπλα, οπότε ο ελλιμενισμός τους στη χώρα μας δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή».

"Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι Ρώσοι ναύτες θα ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει επισκέψεις ευγένειας στον διοικητή του κουβανικού ναυτικού και στον κυβερνήτη της Αβάνας. Θα επισκεφθούν επίσης μέρη ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος", δήλωσε ο κουβανικός στρατός.

"Κατά την άφιξή τους στο λιμάνι της Αβάνας, θα εκτοξευθεί χαιρετισμός 21 salvo από ένα από τα πλοία.
Μια πυροβολαρχία των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων στο φρούριο του Σαν Κάρλος ντε λα Καμπάνα θα εκτοξεύσει χαιρετισμό σε απάντηση", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail