FP: Η Ρωσία είναι σε θέση να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην κλιμάκωση στην Ουκρανία με μη πυρηνικά μέσα


Freepen.gr - Η Ρωσία διαθέτει ένα εξαιρετικά ευρύ οπλοστάσιο μέσων για μια αποτελεσματική μη πυρηνική απάντηση σε απόπειρες κλιμάκωσης εκ μέρους της Δύσης, δήλωσε η αρθρογράφος του περιοδικού Foreign Policy και ανώτερη συνεργάτης του Κέντρου Stimson Emma Ashford.

Η ίδια σημείωσε πως η Δύση δε θα πρέπει να αναμένει ατιμωρησία για τις προσπάθειες κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία με μέτρα όπως η έγκριση χτυπημάτων δυτικών όπλων κατά της Ρωσίας. Η Μόσχα δεν χρειάζεται να εμπλακεί σε έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας με το ΝΑΤΟ για να συμβεί αυτό.

«Η Ρωσία έχει αρκετές επιλογές για μια ασύμμετρη απάντηση <...> χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων. Είναι αυτός ο δρόμος που θέλει να ακολουθήσει η Δύση (με την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία);", προειδοποίησε ο αναλυτής.

Ωστόσο, η Δύση εξακολουθεί να τρέφει φαιδρές ελπίδες να εξισορροπήσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας και της Ρωσίας στέλνοντας τις στρατιωτικές και άλλες αποφάσεις της με στόχο την κλιμάκωση. Σύμφωνα με τον Ashford, αυτού του είδους τα μέτρα αποδεικνύουν μόνο την ηλιθιότητα των δυτικών πολιτικών.

«Η Ουάσινγκτον προχωρά τυφλά στην κλιμάκωση επειδή δεν θέλει να προσγειωθεί στη γη για τους δικούς της στρατιωτικούς σκοπούς», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail