Η Αμερική το 2024: Το Fast Food είναι μια «πολυτέλεια», 11 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας και 1000 καταστήματα κλείνουν

Σιγά σιγά, το βιοτικό μας επίπεδο έχει διαβρωθεί. Πριν από μερικές δεκαετίες, είχαμε τη μεγαλύτερη και πιο ευημερούσα μεσαία τάξη στην ιστορία του κόσμου, αλλά τώρα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας αγωνίζεται να επιβιώσει. Σε αυτό το σημείο, το γρήγορο φαγητό θεωρείται «πολυτέλεια», 11 εκατομμύρια παιδιά ζουν στη φτώχεια και χιλιάδες καταστήματα κλείνουν οριστικά σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή οι καταναλωτές έχουν τόσο μικρό διακριτικό εισόδημα αυτές τις μέρες. Βρισκόμαστε στη μέση μιας ιστορικής κρίσης κόστους ζωής και εκείνοι που βρίσκονται στο κάτω μέρος της οικονομικής τροφικής αλυσίδας πλήττονται περισσότερο.
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι εξαιρετικά πλούσιοι δεν νοιάζονται πραγματικά που το κόστος των τροφίμων έχει αυξηθεί στα ύψη, αλλά για εκείνους που μόλις και μετά βίας τα καταφέρνουν από μήνα σε μήνα, έχει τεράστια διαφορά.

Μια φορά κι έναν καιρό, τα ταχυφαγεία ήταν εκεί που πήγαιναν για φαγητό όσοι δυσκολεύονταν.

Αλλά τώρα το γρήγορο φαγητό θεωρείται «πολυτέλεια» το 2024, και αυτό συμβαίνει επειδή οι τιμές του φαστ φουντ έχουν ξεφύγει εντελώς:
Ένα σάντουιτς Big Mac στα McDonald's, για παράδειγμα, κόστιζε 3,99 $ το 2019. Τώρα, αυτή η τιμή έχει υπερδιπλασιαστεί στα 8,29 $, σύμφωνα με το Fast Food Menu Prices, ένα διαδικτυακό πρόγραμμα παρακολούθησης.

Πέρασαν, επίσης, οι μέρες του $5 Footlong στο Subway. Ένα BLT Footlong που κόστιζε 5,50 $ το 2019 τώρα κοστίζει στους πελάτες 8,49 $ το 2024, αν και οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το κατάστημα. Επιπλέον, το αγαπημένο μπουρίτο κοτόπουλου της Chipotle που κόστιζε 6,50 $ το 2019, τώρα προσφέρεται στους πελάτες για 10,70 $.

Τα στελέχη του φαστ φουντ έχουν επισημάνει την αύξηση των μισθών και το αυξημένο κόστος για τα συστατικά ως παράγοντες που αυξάνουν τις τιμές στο μενού τους.
Κάθομαι εδώ και κοιτάζω αυτούς τους αριθμούς και ακόμα δεν μπορώ να τους αντιληφθώ.

Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα έβλεπα την ημέρα που χρειάζονται περισσότερα από 8 δολάρια για να αγοράσω ένα Big Mac.

Αυτό είναι τρελό!

Μια διαφορετική έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα από το Lending Tree ανακάλυψε ότι σχεδόν το 80 τοις εκατό όλων των Αμερικανών πιστεύουν πως το γρήγορο φαγητό είναι ένα «αντικείμενο πολυτέλειας» τώρα:
Σχεδόν το 80 τοις εκατό των Αμερικανών θεωρούν πλέον το γρήγορο φαγητό ως «αντικείμενο πολυτέλειας», καθώς οι οικογένειες αισθάνονται τη συμπίεση από την αποτυχημένη οικονομία του καθεστώτος Μπάιντεν.

Σύμφωνα με μια έρευνα από το Lending Tree σε περίπου 2.000 ενήλικες, αυτό που κάποτε θεωρούνταν προσιτή επιλογή για τους εργαζόμενους χαμηλού εισοδήματος γίνεται γρήγορα το αντίθετο.
Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών παιδιών που ζουν στη φτώχεια συνεχίζει να αυξάνεται κάθε μέρα που περνά.

Αν μπορείτε να το πιστέψετε, μας λένε πως πάνω από 11 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ ζουν τώρα στη φτώχεια:
Περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά εκτιμάται ότι ζούσαν στη φτώχεια το 2021, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν από το Ταμείο Παιδικής Άμυνας.

Αυτό ισοδυναμεί με περίπου ένα στα επτά παιδιά στις ΗΠΑ, ή 15,3 τοις εκατό. Είναι υψηλός αριθμός, και μάλιστα υψηλότερος από τον ενήλικο πληθυσμό, ο οποίος ήταν 10,5 τοις εκατό για τους ηλικιωμένους 19-64 ετών εκείνο το έτος και 10,3 τοις εκατό για τους ενήλικες ηλικίας 65+.
Σύμφωνα με μια ανάλυση του Ιδρύματος Peter G. Peterson, αυτή η διαφορά οφείλεται σε παράγοντες όπως το «κόστος της φροντίδας και οι ευθύνες του, οι μεταβάσεις σε μονογονεϊκό νοικοκυριό, η ανεργία των γονέων και οι αναπηρίες των μελών της οικογένειας».

Σήμερα, περίπου το 40 τοις εκατό ολόκληρης της χώρας θεωρείται πως είτε ζει στη φτώχεια είτε μεταξύ των «εργαζομένων φτωχών» και 42 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κουπόνια τροφίμων.

Τώρα έχουμε μια απολύτως γιγαντιαία «υποβάθμιση» που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους που κάποτε ήταν σταθερά μεσαία τάξη.

Το ταχέως αυξανόμενο κόστος διαβίωσης απλώς διαλύει οικογένειες από ακτή σε ακτή.

Στη Μοντάνα, ένας ηλικιωμένος είναι απίστευτα απογοητευμένος επειδή οι φόροι ιδιοκτησίας του έχουν αυξηθεί κατά 790 τοις εκατό τα τελευταία χρόνια:
Ένας ηλικιωμένος από τη Μοντάνα εκφώνησε μια viral ομιλία σχετικά με τη θλιβερή κατάσταση των φόρων ιδιοκτησίας στην Πολιτεία των Θησαυρών.

«Είμαι στην κοινωνική ασφάλιση, είμαι 68 ετών και εργάζομαι μόνο για να πληρώσω τους φόρους μου», λέει ο Kurt, σε ένα κλιπ που κοινοποιήθηκε στο TikTok από τον Ryan Busse, ο οποίος είναι ο επόμενος κυβερνήτης της Μοντάνα.

Ο Kurt ισχυρίζεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια, οι ετήσιοι φόροι ιδιοκτησίας του έχουν εκτοξευθεί από 895 $ σε σχεδόν 8.000 $ - μια αύξηση περίπου 790% - κάτι που λέει πως είναι σαν να πληρώνουμε σχεδόν «700 $ το μήνα ενοίκιο στο κράτος για να ζήσουμε στο δικό μας σπίτι». Η πολιτεία έχει πίστωση φόρου για ηλικιωμένους ιδιοκτήτη/ενοικιαστή και η μέγιστη πίστωση είναι 1.150 $.
Οι φόροι της ακίνητης περιουσίας του έχουν εκτοξευθεί επειδή οι αξίες των ακινήτων έχουν εκτοξευθεί.

Και οι αξίες των ακινήτων έχουν εκτοξευθεί επειδή οι ηγέτες μας πλημμύρισαν το σύστημα με πάρα πολλά χρήματα.

Οι μικρές επιχειρήσεις σφυροκοπούνται επίσης από τον πληθωρισμό.

Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το 86 τοις εκατό όλων των μικρών επιχειρήσεων των ΗΠΑ λένε πως πλήττονται από τον πληθωρισμό:
Η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων λέει ότι πλήττονται από την αύξηση των τιμών.

Η νέα έρευνα που κυκλοφόρησε την Τετάρτη από το δίκτυο μικρών επιχειρήσεων Alignable δείχνει πως το 86% αναφέρει ότι πλήττεται από το υψηλό κόστος με μόνο το 6% να λέει πως ευημερεί και δεν πασχίζει να τα καταφέρει.

Η Alignable εξέτασε περισσότερους από 3.000 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων από τα μέσα Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου και διαπίστωσε ότι θρηνούν σε μεγάλο βαθμό για το βάρος του πληθωρισμού.

Ειδικά τα καταστήματα δολαρίων πλήττονται πολύ σκληρά από την αύξηση του κόστους.
Για παράδειγμα, η 99 Cents Only αποφάσισε να κλείσει όλα τα καταστήματά της επειδή οι συνθήκες έχουν αλλάξει τόσο δραματικά:
Για χρόνια, τα καταστήματα δολαρίων ήταν ένα προσάρτημα σχεδόν σε κάθε εμπορικό κέντρο στην Καλιφόρνια, προσφέροντας φθηνά οικιακά είδη, ψωμί και προϊόντα, ακόμη και παιχνίδια και δώρα.

Αλλά αν φαίνεται πως το αγαπημένο σας κατάστημα δολαρίων οδεύει προς την έξοδο, δεν κάνετε λάθος.

Το 2024 μπορεί να είναι το κύκνειο άσμα τους.

Τον Απρίλιο, η 99 Cents Only με έδρα την Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι κλείνει και τα 371 καταστήματα μετά από δεκαετίες λειτουργίας. Ο λιανοπωλητής κατηγόρησε οικονομικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αυξανόμενων επιπέδων «συρρίκνωσης», του πληθωρισμού και της μετατόπισης της καταναλωτικής ζήτησης που παρουσίασε «σημαντικές και διαρκείς προκλήσεις».
Για να μη μακρηγορούμε, η Dollar Tree ανακοίνωσε ότι θα κλείσει περίπου 1.000 καταστήματα:
Η Dollar Tree, στην οποία ανήκει η Family Dollar, δήλωσε πρόσφατα πως θα κλείσει σχεδόν 1.000 καταστήματα. Αυτό συμβαίνει αφού η Dollar Tree αύξησε τις τιμές τα τελευταία δύο χρόνια για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.
Συνολικά, μέχρι στιγμής το 2024 οι έμποροι λιανικής έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα κλείσουν σχεδόν 3.200 καταστήματα και δεν έχουμε φτάσει ακόμη στα μέσα του έτους
Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου διανύει μια δύσκολη περίοδο καθώς αντιμετωπίζει κουρασμένους από τον πληθωρισμό καταναλωτές και ένα κύμα χρεοκοπιών, ωθώντας τις αλυσίδες να ανακοινώσουν το κλείσιμο σχεδόν 3.200 καταστημάτων μέχρι στιγμής το 2024, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση.

Πρόκειται για αύξηση 24% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας παροχής δεδομένων λιανικής CoreSight, η οποία παρακολουθεί το κλείσιμο και τα ανοίγματα καταστημάτων στις ΗΠΑ.
Η τελική αντίστροφη μέτρηση για την οικονομία των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει, αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί δε συνειδητοποιούν καν τι συμβαίνει.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί απλώς υποθέτουν ότι οι ηγέτες μας μπορούν να διορθώσουν τα πράγματα τυπώνοντας ακόμη περισσότερα χρήματα και πως οι συνθήκες θα «επιστρέψουν στο κανονικό» τελικά.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «επιστροφή στο κανονικό», γιατί αυτό είναι περίπου τόσο «φυσιολογικό» όσο πρόκειται να γίνουν τα πράγματα .

Χρειάστηκαν δεκαετίες φρικτών αποφάσεων για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, και τώρα οδεύουμε προς την οικονομική λήθη.

Αν πιστεύετε πως οι ηγέτες μας στην Ουάσιγκτον θα μπορέσουν να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση, απλώς έχετε αυταπάτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail