«Το Ισραήλ έπεσε στην "παγίδα" της Χαμάς»

governo.it
Freepen.gr - Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε την υποστήριξή της στο Ισραήλ, επιμένοντας ότι η χώρα σύρθηκε σε πόλεμο στη Γάζα από τις αιφνιδιαστικές επιθέσεις που πραγματοποίησε η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς στις αρχές Οκτωβρίου.

Μιλώντας το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της G7 στη νότια Ιταλία, η Μελόνι ζήτησε επίσης να αναγνωριστεί το δικαίωμα τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης να ζουν ειρηνικά και με ασφάλεια.

"Φαίνεται ότι το Ισραήλ πηδάει σε μια παγίδα. Γιατί η παγίδα της Χαμάς ήταν να το απομονώσει. Φαίνεται πως λειτουργεί", δήλωσε η Μελόνι, καλώντας όσους υποστηρίζουν τη Δυτική Ιερουσαλήμ "να δώσουν σαφή λόγια για την ασφάλειά της" και τονίζοντας ότι "αυτό ακριβώς κάνει η Ιταλία".

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το γιατί οι ηγέτες της G7 δεν καταδίκασαν την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στο θύλακα, η πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να θυμόμαστε "ποιος τα ξεκίνησε όλα αυτά" και πως "δεν ήταν το Ισραήλ, αλλά κάποιος που σκότωσε αμάχους, γυναίκες και παιδιά".

Η Μελόνι υπογράμμισε επίσης "το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν το δικό τους κράτος στο οποίο θα ζουν ειρηνικά".

"Είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, η δουλειά μας είναι να κάνουμε διάλογο με όλους", κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail