Εξομάλυνση του πολέμου με τη Ρωσία

pixabay / WikiImages
Ακριβώς όπως οι Ισραηλινοί εκμηδενίζουν τη Γάζα, οι δυτικοί ηγέτες προετοιμάζουν τον δυτικό κόσμο για το ίδιο.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει με σαφήνεια ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα εκτοξευθούν στη Ρωσία και πως τέτοιες εκτοξεύσεις θα μετατρέψουν τη σύγκρουση της Ρωσίας με την Ουκρανία σε πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης. Ο Πούτιν ζήτησε από τους δυτικούς ηγέτες να σκεφτούν καθαρά τι έχουν κατά νου, καθώς η καταστροφή τους θα είναι η συνέπεια.

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι μια τόσο ισχυρή προειδοποίηση δεν ακούγεται παρά μόνο ως ευκαιρία για περισσότερη προπαγάνδα κατά της Ρωσίας.

Η βρετανική απάντηση ήταν να αποκαλύψει το σχέδιο του ΝΑΤΟ όχι για την εκτόνωση μιας επικίνδυνης κατάστασης, αλλά για την αποστολή στρατευμάτων για την αντιμετώπιση μιας ρωσικής εισβολής. Με άλλα λόγια, η Δύση έριξε λάδι στη φωτιά.

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph δημοσίευσε ένα άρθρο που κατηγορούσε τον Πούτιν πως «επιδιώκει την παρανοϊκή εμμονή του να αντιμετωπίσει τη Δύση», αντιστρέφοντας έτσι τα γεγονότα. Η Δύση είναι αυτή που αντιμετωπίζει τη Ρωσία στην Ουκρανία και οι δυτικοί ηγέτες είναι αυτοί που προετοιμάζουν το κοινό τους για πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Πούτιν κατέστησε σαφές ότι η επέμβασή του στην Ουκρανία περιορίζεται στο Ντονμπάς, μια ρωσική επαρχία που έχει κολλήσει στην επαρχία Ουκρανία της Σοβιετικής Ένωσης από τους σοβιετικούς ηγέτες. Όταν η Ουάσινγκτον ανέτρεψε την ουκρανική κυβέρνηση και εγκατέστησε μια ρωσόφιλη, το Ντονμπάς αποσχίστηκε σε δύο ανεξάρτητες δημοκρατίες και σχημάτισε ένοπλες δυνάμεις για να σταματήσει τη δολοφονία των Ρώσων του Ντονμπάς από τις ουκρανικές ναζιστικές πολιτοφυλακές. Και οι δύο δημοκρατίες ζήτησαν από τον Πούτιν να τις δεχτεί πίσω στη Ρωσία όπου ανήκουν.

Αλλά ο Πούτιν αρνήθηκε. Αντ' αυτού, κατέληξε στη συμφωνία του Μινσκ, η οποία θα διατηρούσε το Ντονμπάς στην Ουκρανία, αλλά θα παρείχε στο Ντονμπάς ημιαυτονομία, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του δικαστήρια και ένοπλη δύναμη. Η κυβέρνηση-μαριονέτα της Ουάσινγκτον στο Κίεβο απαγόρευσε τη χρήση της ρωσικής γλώσσας και ήταν αποφασισμένη να διαγράψει τη ρωσική κουλτούρα από το Ντονμπάς.

Ο Πούτιν έβαλε το Κίεβο και τις δημοκρατίες του Ντονμπάς να υπογράψουν τη συμφωνία και η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν να την επιβάλουν. Αλλά όπως αναγνώρισαν αργότερα η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος, ήταν ένα τέχνασμα για να εξαπατήσουν τον Πούτιν, ενώ οι ΗΠΑ δημιούργησαν και εξόπλισαν έναν μεγάλο ουκρανικό στρατό για να ανακαταλάβουν τις δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Ο Πούτιν προσπάθησε να αποφύγει αυτή τη διαφαινόμενη σύγκρουση με διπλωματικές προσπάθειες τον Δεκέμβριο του 2021-Φεβρουάριο του 2022, αλλά η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ τον αντιμετώπισαν με ψυχρότητα.

Δεν ήταν δυνατόν ο Πούτιν να μείνει στην άκρη ενώ οι Ρώσοι του Ντονμπάς σφαγιάζονταν, όπως οι Άραβες έμειναν στην άκρη ενώ οι Παλαιστίνιοι σφαγιάζονταν. Ο Πούτιν αναγκάστηκε σκόπιμα από την Ουάσιγκτον να επέμβει στο Ντονμπάς.

Όπως είχα προβλέψει, η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ περιέγραψαν την περιορισμένη επέμβαση ως «εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία» και αναμίχθηκαν σταδιακά περισσότερο.

Η σύγκρουση τραβήχτηκε σε μάκρος, διότι έχοντας κηρύξει την επέμβαση περιορισμένη, το Κρεμλίνο άφησε το Κίεβο σε θέση να συνεχίσει τον πόλεμο, παίζοντας έτσι στα χέρια της Δύσης, καθώς η Δύση διεύρυνε σταδιακά τον πόλεμο.

Ο Πούτιν δεν περίμενε ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπος με μια παρανοϊκή Δύση πρόθυμη να διακινδυνεύσει την ύπαρξή της παρά να χάσει τον πόλεμο δι' αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας. Αυτή τη στιγμή η Δύση προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει τον πόλεμο ζωντανό με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον ρωσικών πόλεων και με την πραγματοποίηση μιας έγχρωμης επανάστασης στη Γεωργία προκειμένου να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο εναντίον της Ρωσίας.

Κανένας Ρώσος ηγέτης δεν μπορεί να υποταχθεί σε πυραύλους που στέλνει η Δύση στο ρωσικό έδαφος. Ο Πούτιν και άλλα μέλη της ρωσικής ηγεσίας το έχουν καταστήσει αυτό σαφές. Εάν αυτή είναι η πρόθεση της Δύσης, είπε ο Πούτιν, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ μπορούν να αναμένουν σοβαρές συνέπειες. Οι συνέπειες είναι πως κάθε εμπλεκόμενη δυτική χώρα θα δεχθεί επίθεση.

Ο Πούτιν ως λογικός και έξυπνος άνθρωπος δεν βλέπει κανένα νόημα στον πόλεμο. Έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει την επέμβαση στην Ουκρανία και μόλις άρχισε ο πόλεμος αρνήθηκε να επεκτείνει τον πόλεμο σε όλη την Ουκρανία. Η λογική του Πούτιν απέναντι στις προκλήσεις ενθάρρυνε περισσότερες προκλήσεις, και τώρα όπως είπα ότι θα συμβεί η πλάτη του είναι στον τοίχο.

Ο πόλεμος που πρόκειται να συμβεί επιβάλλεται στη Ρωσία από την Ουάσιγκτον. Είμαστε έτοιμοι να βιώσουμε την αυτοκτονία της Δύσης για τα σύνορα μιας τεχνητής χώρας που δεν έχει καμία σημασία για τη Δύση. Πράγματι, καμία δυτική χώρα δε θα υπερασπιστεί καν τα δικά της σύνορα.

Αντιμέτωπη με το ξέσπασμα ενός καταστροφικού πολέμου, τι κάνει η παράφρων Δύση; Μήπως η Δύση κάθεται κάτω με τον Πούτιν και επιλύει την κατάσταση. Όχι. Η Δύση ανακοινώνει τα σχέδιά της για το πώς θα στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή για να πολεμήσουν τη Ρωσία.

Αντιλαμβάνεστε πως οι ηγέτες μας έχουν εξομαλύνει την ιδέα του πολέμου με τη Ρωσία; Προφανώς οι ηγέτες μας δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό; Εσείς καταλαβαίνετε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail