Η Γερμανία θα μπορούσε σύντομα να εξετάσει τους 18χρονους για να ενισχύσει τις στρατολογήσεις

Bundeswehr/Marco Dorow
Freepen.gr - Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φέρει την Ευρώπη σε έξαρση και ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους προτείνει ένα νέο μοντέλο στρατιωτικής θητείας. Θέλει τον υποχρεωτικό έλεγχο των δυνητικών νεοσύλλεκτων για την ενίσχυση του στρατού σε ένα πλαίσιο αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, που παρουσίασε ο Μπόρις Πιστόριους στην επιτροπή άμυνας της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, οι νέοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να απαντούν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την προθυμία και την ικανότητά τους να υπηρετήσουν στο στρατό. Οι νεαρές γυναίκες θα το λάβουν επίσης, αλλά χωρίς την υποχρέωση να το συμπληρώσουν, ανέφεραν πηγές.

Η ιδέα αυτής της εξέτασης είναι αφενός να αυξηθεί το πιθανό ενδιαφέρον των νέων και αφετέρου, για τον στρατό, να επιλεχθούν οι πλέον κατάλληλοι ή με κίνητρα για συνέντευξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του AFP, η απόφαση για την εκπλήρωση ή μη της στρατιωτικής θητείας θα παραμείνει εθελοντική.

Το μοντέλο θα περιλαμβάνει βασική εκπαίδευση για έξι μήνες, με δυνατότητα επέκτασης σε 17 μήνες. Ο υπουργός θα παρουσιάσει τη νέα φόρμουλα στο κοινό το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου. Οι νέοι που θα έχουν ολοκληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία θα ενταχθούν στην εφεδρεία.

Το σχέδιο αυτό αφορά "αποκλειστικά τη δυνατότητα επιτάχυνσης και ενίσχυσης των εφεδρειών για την παγκόσμια άμυνα", δήλωσε ένας συμμετέχων στην κοινοβουλευτική συνάντηση. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να φτάσει η δύναμη της Bundeswehr σε 460.000 στρατιώτες: περίπου 200.000 μόνιμα ενεργοί στο στρατό, οι υπόλοιποι στην εφεδρεία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail