Το Πακιστάν ιδιωτικοποιεί σχεδόν όλες τις κρατικές επιχειρήσεις

pixabay / tayyab3425
Freepen.gr - Το Πακιστάν θα ιδιωτικοποιήσει όλες τις κρατικές επιχειρήσεις εκτός από τις στρατηγικής σημασίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Shehbaz Sharif.

«Προεδρεύοντας σε μια συνάντηση ανασκόπησης του Υπουργείου Ιδιωτικοποιήσεων και της Επιτροπής Ιδιωτικοποιήσεων στο Ισλαμαμπάντ, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι, εκτός από τις στρατηγικής σημασίας κρατικές επιχειρήσεις, όλες οι άλλες επιχειρήσεις, κερδοφόρες και ζημιογόνες, θα ιδιωτικοποιηθούν», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Ο Σαρίφ έδωσε επίσης εντολή να διεξαχθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής προσφορών και άλλων σημαντικών βημάτων, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Σημειώνεται πως η Pakistan International Airlines, μεταξύ άλλων, θα ιδιωτικοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, η διαδικασία προεπιλογής για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής αεροπορικής εταιρείας του Πακιστάν θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Υπουργείο Αποκρατικοποιήσεων και η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων παρουσίασαν επίσης τον οδικό χάρτη του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων για την περίοδο 2024-2029, σύμφωνα με τον οποίο οι εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι οι ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις στο Πακιστάν θα ιδιωτικοποιηθούν κατά προτεραιότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail