Οι ΗΠΑ ενισχύουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία & το Ισραήλ

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν για άλλη μια φορά την υποστήριξη προς την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, καθώς και προς τον αιματηρό πόλεμο της ισραηλινής κυβέρνησης στον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας, γράφει το southfront.press.

Στις 13 Ιουνίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ουκρανός ηγέτης Βολοντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψαν δεκαετή συμφωνία ασφαλείας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη νότια Ιταλία.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι στόχος της συμφωνίας είναι "η ενίσχυση των αμυντικών και αποτρεπτικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας". Εν τω μεταξύ, ο Ζελένσκι δήλωσε πως η υπογραφή αποτέλεσε μια "πραγματικά ιστορική ημέρα", αλλά αναρωτήθηκε επίσης για τη διάρκεια της υποστήριξης από τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους.

Η συμφωνία δε δεσμεύει άμεσα αμερικανικά στρατεύματα για την άμυνα της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας ούτε προσφέρει στη χώρα νέα χρήματα. Ωστόσο, περιλαμβάνει τη δέσμευση των ΗΠΑ να συνεργαστούν με το Κογκρέσο για μια πηγή βιώσιμης χρηματοδότησης για το μέλλον.

Το κείμενο της συμφωνίας που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος περιγράφει επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ θα συντονίζονται με την Ουκρανία και άλλους συμμάχους και εταίρους των ΗΠΑ για να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία διαθέτει τα στρατιωτικά, πληροφοριακά και άλλα μέσα που είναι απαραίτητα για την αυτοάμυνα και την αποτροπή της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία θα διαβουλεύονται επίσης "στο υψηλότερο επίπεδο" σε περίπτωση μελλοντικής ένοπλης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Με πάνω από 175 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, οι ΗΠΑ παραμένουν ο κορυφαίος υποστηρικτής του καθεστώτος του Κιέβου. Παρά τις πρόσφατες ουκρανικές ήττες στο πεδίο της μάχης, η Ουάσινγκτον δε δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης της υποστήριξης, πιθανότατα επειδή ο κύριος στόχος της τελικά δεν είναι να νικήσει η Ουκρανία, αλλά απλώς να παρατείνει τον πόλεμο όσο το δυνατόν περισσότερο με την ελπίδα να αποδυναμώσει τη Ρωσία.
Εν τω μεταξύ, στη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ συνεχίζουν επίσης να υποστηρίζουν ακλόνητα τον ισραηλινό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 37.000 Παλαιστίνιους.

Στις 9 Ιουνίου, οι New York Times αποκάλυψαν σε δημοσίευμά τους ότι οι πληροφορίες που παρείχαν οι ΗΠΑ βοήθησαν το Ισραήλ να πραγματοποιήσει την επιχείρηση στις 8 Ιουνίου που είχε ως αποτέλεσμα τη διάσωση τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς.

Η επιχείρηση ήταν περισσότερο σφαγή, με τις ισραηλινές δυνάμεις να σκοτώνουν 276 Παλαιστίνιους και να τραυματίζουν περισσότερους από 698 άλλους στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κέντρο της Γάζας

Επικαλούμενο ανώνυμους Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους, το πρακτορείο ανέφερε πως μια ομάδα Αμερικανών αξιωματούχων στο Ισραήλ βοήθησε παρέχοντας "πληροφορίες και άλλη υλικοτεχνική υποστήριξη".

Εκτός από το δημοσίευμα, παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν την προβλήτα βοήθειας των ΗΠΑ στην κεντρική Γάζα για την εκκένωση των απελευθερωμένων ομήρων.

Συνολικά, η Ουάσινγκτον φαίνεται να διπλασιάζει την υποστήριξή της στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Γάζα, με την ελπίδα να εδραιώσει την κλονισμένη επιρροή της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail