Οι ΗΠΑ πιέζουν για περισσότερο πόλεμο στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται ότι πήραν την απόφαση να κλιμακώσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία και να αυξήσουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, σημειώνει το southfront.press

Στις 30 Μαΐου, το Politico ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δώσει κρυφά στην Ουκρανία την άδεια να χτυπήσει στο εσωτερικό της Ρωσίας χρησιμοποιώντας όπλα που παρέχουν οι ΗΠΑ.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο πως ο Μπάιντεν πήρε την απόφαση να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα για σκοπούς ανταπόδοσης πυρών μόνο στο Χάρκοβο, σημειώνοντας ότι η πολιτική που δεν επιτρέπει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς εντός της Ρωσίας «δεν έχει αλλάξει».

Η απόφαση θα επιτρέψει στην Ουκρανία «ευελιξία» να αμυνθεί από επιθέσεις στα σύνορα κοντά στο Χάρκοβο, δήλωσε άλλος αξιωματούχος.

Τώρα, οι δυνάμεις του Κιέβου θα μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα που τους παρέχουν οι ΗΠΑ για να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους που κατευθύνονται προς το Χάρκοβο, εναντίον στρατευμάτων που συγκεντρώνονται λίγο πιο πέρα από τα ρωσικά σύνορα κοντά στην πόλη, ή εναντίον ρωσικών βομβαρδιστικών που εκτοξεύουν βόμβες προς το ουκρανικό έδαφος.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι δε θα επιτραπεί στην Ουκρανία να πλήξει πολιτικές υποδομές ή να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως το ATACMS, για να πλήξει στρατιωτικούς στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία. Δεν εξήγησαν ωστόσο πώς ακριβώς θα το επιβάλουν αυτό οι ΗΠΑ.

Η επικίνδυνη απόφαση του Μπάιντεν ήρθε μετά από κορυφαίους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, που δήλωσαν πως η Ουκρανία θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιτεθεί στο εσωτερικό της Ρωσίας χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα. Το πώς ακριβώς θα απαντήσει η Μόσχα παραμένει ασαφές.

Εκτός από την αναζωπύρωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι σύμμαχοί της αυξάνουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Στις 30 Μαΐου, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησαν μια σειρά από πλήγματα κατά των Χούτι στην Υεμένη ως απάντηση στις επανειλημμένες επιθέσεις της ομάδας σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα και σε άλλα κοντινά ύδατα. Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα εξαπολύει αυτές τις επιθέσεις ως απάντηση στον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ ισραηλινό πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα που είναι γνωστός ως Λωρίδα της Γάζας.

Τα πλήγματα του συνασπισμού είχαν στόχο 13 στόχους των Χούτι σε τμήματα της Υεμένης που ελέγχονται από την ομάδα. Η Al-Masirah ανέφερε ότι 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 άλλοι τραυματίστηκαν στα αμερικανοβρετανικά πλήγματα.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ κατέστρεψαν μονομερώς οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας των Χούτι πάνω από την Υεμένη και την Ερυθρά Θάλασσα.

Η πολύνεκρη επίθεση στην Υεμένη, η οποία ήταν η πέμπτη που πραγματοποίησαν από κοινού οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο από τον Ιανουάριο, είναι πιθανό να προκαλέσει σφοδρή απάντηση από τους Χούθι. Δείχνει πώς η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεκινά νέους πολέμους στη Μέση Ανατολή αντί να πιέσει το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 36.000 Παλαιστίνιους.

Συνολικά, οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται να επιδιώξουν οποιαδήποτε διπλωματική λύση για τις συγκρούσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Αυτή η πλήρης εγκατάλειψη της διπλωματίας υπέρ των απροσδόκητων στρατιωτικών περιπετειών ωθεί τον κόσμο πιο κοντά σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail