Ο Πούτιν αποτελεί πρόβλημα εδώ και σαράντα χρόνια; Όχι, είναι ο Τζο Μπάιντεν

Δεν εκπλήσσομαι πια όταν ο Τζο «Αλτσχάιμερ» Μπάιντεν παρασύρεται στο φανταστικό του σύμπαν, αλλά εξακολουθεί να είναι συγκλονιστικό να το βλέπεις. Δείτε το σημείο 2:40 στο παρακάτω βίντεο. Ο Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τον Πούτιν εδώ και σαράντα χρόνια. Δεν είμαι μαθηματικός, αλλά αυτό θα σήμαινε πως ο γερουσιαστής Μπάιντεν συναντούσε έναν χαμηλόβαθμο νεόκοπο αξιωματικό της KGB στη Δρέσδη της Γερμανίας. Λέω μ....λακίες. 

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Και πώς ακριβώς ο Πούτιν ήταν πρόβλημα; Δεν ήρθε στο προσκήνιο μέχρι που ο Μπόρις Γέλτσιν χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ ως διάδοχό του.

Η τελευταία γκάφα του Μπάιντεν είναι ένα ακόμη σημάδι ότι έχει την πνευματική ευελιξία ενός ξύλινου αλόγου και φαίνεται να χειροτερεύει κάθε μέρα που περνάει. Το οποίο εγείρει το ευρύτερο ερώτημα - θα είναι πράγματι ικανός να κατέβει υποψήφιος εναντίον του Τραμπ; Έχω κάποιους καλά δικτυωμένους φίλους που επιμένουν ότι υπήρξε μια συνάντηση στη Νέα Υόρκη πριν από δύο χρόνια, όπου η Μισέλ Ομπάμα πείστηκε να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν ως υποψήφιο των Δημοκρατικών όταν ο Μπάιντεν παραιτηθεί από το αξίωμα πριν από το συνέδριο των Δημοκρατικών αυτό το καλοκαίρι.

Όμως, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς προβάλλει ένα πειστικό επιχείρημα πως η κ. Ομπάμα δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει τη γλυκιά ζωή που ζει σε παραλίες της Νέας Υόρκης και της Χαβάης για να αναλάβει να γίνει προεδρική πινιάτα. Εγώ συντάσσομαι με τον Νιουτ σε αυτή την περίπτωση.

Το κρίσιμο σημείο είναι ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να παρουσιάζουν το μιμίδιο της εξασθένησης των πνευματικών ικανοτήτων του Μπάιντεν και να προετοιμάζουν το πεδίο της πολιτικής μάχης για την αντικατάστασή του πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Νομίζω πως οι πιθανότητες να ολοκληρώσει τη θητεία του Μπάιντεν η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις είναι μεγάλες. Η διανοητική σύγχυση του Μπάιντεν θα επιδεινωθεί και θα έχει περισσότερο άγχος, πέραν των συνήθων προεδρικών καθηκόντων, καθώς η υπόθεση φοροδιαφυγής του Χάντερ Μπάιντεν οδηγείται στο δικαστήριο τον Σεπτέμβριο.  Υπό το φως της καταδίκης του Hunter για παραβίαση ομοσπονδιακού νόμου όταν είπε ψέματα στην αίτησή του για αγορά όπλου, υποψιάζομαι ότι η ομάδα του Biden θα ασκήσει πίεση στον Hunter για να υπογράψει συμφωνία παρά να διακινδυνεύσει τη δημοσιοποίηση όλων των σκοτεινών επιχειρηματικών συναλλαγών του Joe Biden κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της προεδρικής εκστρατείας.

Αυτό είναι λοιπόν το πρώτο δυαδικό ζήτημα - θα μπορέσει ο Μπάιντεν να είναι υποψήφιος και να επιβιώσει μέχρι την ημέρα των εκλογών ή θα αντικατασταθεί; Δεύτερον, αν αντικατασταθεί, θα κρατηθεί η Kamala Harris για να γίνει υποψήφια των Δημοκρατικών ή θα είναι κάποιος άλλος, όπως η Michelle Obama ή η Hillary Clinton;

Τώρα, καθώς το εσωτερικό πολιτικό δράμα εκτυλίσσεται στην Δημοκρατία της Μπανανίας που είναι γνωστή ως Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, νομίζω πως τα διεθνή γεγονότα θα γίνουν η καθοριστική μεταβλητή. Θα σας παρουσιάσω τρία σενάρια και θα σας ζητήσω να σταθμίσετε ποιο θεωρείτε πιο πιθανό.

Σενάριο 1 - Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ επεμβαίνουν άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία και επιτίθενται στη Ρωσία. Η Ρωσία ανταποδίδει χτυπώντας με συμβατικά όπλα στρατιωτικές βάσεις και βασικές υποδομές στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Δύση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την επιλογή - να υποχωρήσει ή να κλιμακώσει με πυρηνικά όπλα. Σε κάθε περίπτωση, δε θα υπάρξουν εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σενάριο 2 - Ο στρατός της Ουκρανίας καταρρέει και ο Ζελένσκι ανατρέπεται με πραξικόπημα πριν από το τέλος Αυγούστου. Η Δύση είναι εμβρόντητη, αλλά απρόθυμη να κλιμακώσει και να πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία. Αυτό θεωρείται από το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού εκλογικού σώματος ως μια πανωλεθρία του Μπάιντεν, η οποία ενισχύει περαιτέρω τις πιθανότητες του Ντόναλντ Τραμπ για νίκη το Νοέμβριο.

Σενάριο 3 - Το Ισραήλ εξαπολύει επίθεση στο νότιο Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ και υφίσταται μεγάλες απώλειες. Ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επιχείρησης, το Ιράκ και η Τουρκία στέλνουν δυνάμεις για να βοηθήσουν τη Χεζμπολάχ. Η κυβέρνηση Μπάιντεν αντιμετωπίζει τεράστιες εσωτερικές πιέσεις να παρέμβει και να έρθει σε βοήθεια του Ισραήλ πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο και τη Συρία.

Παρουσιάζω μόνο γενικά σενάρια. Ήθελα να σας δώσω την ευκαιρία να τα αξιοποιήσετε και να διατυπώσετε τις δικές σας εικασίες. Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος: οι επόμενοι τέσσερις μήνες που θα οδηγήσουν στις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η πιο επικίνδυνη και επικίνδυνη περίοδος της ζωής μου, και κοντεύω να γίνω 70 ετών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail