Το Πεντάγωνο αναζητά βιβλία για τη ρωσική στρατιωτική στρατηγική

Αlexander NΕΜΕNOV/ΑFΡ
Freepen.gr - Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έδωσε παραγγελία για διάφορα βιβλία δυτικών ερευνητών σχετικά με τις ρωσικές και κινεζικές στρατιωτικές στρατηγικές. Το υλικό προορίζεται για το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που σταθμεύει στην αεροπορική βάση Μάξγουελ στην Αλαμπάμα, όπου εδρεύει η Υπηρεσία Ιστορικών Ερευνών της Πολεμικής Αεροπορίας και το Πανεπιστήμιο της Αεροπορίας.

Η παραγγελία, η οποία έγινε στα μέσα Μαΐου στο σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών της κυβέρνησης, αφορά τα ακόλουθα βιβλία: «Strategiya: Ofer Fridman, λέκτορα στο King's College του Λονδίνου, «Russian Grand Strategy in the Era of Global Power Competition» του Andrew Monaghan και «Putin's War on Ukraine: Russia's Campaign for Global Counter-Revolution» του Samuel Ramani. Στη λίστα περιλαμβάνεται επίσης το 'The Seven Military Classics of Ancient China', το οποίο συνοδεύεται από δύο ακόμη βιβλία σχετικά με την πολεμική εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης και τον διαστημικό πόλεμο.

Το Πεντάγωνο αναμένει να αγοράσει 600 αντίτυπα κάθε βιβλίου μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Τον Φεβρουάριο, η Διεύθυνση Δόγματος Συνδυασμένων Όπλων (CADD) του αμερικανικού στρατού δημοσίευσε μια επισκόπηση 280 σελίδων της ρωσικής στρατιωτικής στρατηγικής και τακτικής, ιδίως όσον αφορά τις χερσαίες δυνάμεις, καθώς και διάφορα σενάρια για μια πιθανή αντιπαράθεση μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας.

Προωθώντας το έγγραφο σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), η CADD ρώτησε τους αναγνώστες: «Γνωρίζετε τον εχθρό σας;».

Το υλικό δεν είναι διαβαθμισμένο και απευθύνεται σε αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού, καθώς και σε όσους υπηρετούν σε συμμαχικούς στρατούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail