Το αφεντικό του γερμανικού χρηματιστηρίου κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για την οικονομική και μεταναστευτική πολιτική

Freepen.gr - Οι ηγέτες των γερμανικών επιχειρήσεων τάσσονται κατά της κυβερνώσας αριστεροφιλελεύθερης κυβέρνησης και ένας από τους μεγαλύτερους, καθώς ο Theodor Weimer, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Börse AG, μιας πολυεθνικής εταιρείας που διαχειρίζεται το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια στον κόσμο, χαρακτηρίζει τώρα την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ως «καταστροφή» σε μια σειρά θεμάτων, όπως το μεταναστευτικό και η οικονομική πολιτική.

Ο Theodor Weimer απηύθυνε την καυστική επίπληξη κατά της κυβερνητικής κυβέρνησης σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Οικονομικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο της Βαυαρίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ξενοδοχείο Bayerischer Hof στο Μόναχο, ο Βάιμερ δήλωσε: «Είχα τώρα την 18η συνάντησή μου με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών μας Ρόμπερτ Χάμπεκ και μπορώ να σας πω ότι πρόκειται για μια σκέτη καταστροφή».

Ο 64χρονος Βάιμερ, ο οποίος βλέπει τη γερμανική οικονομία συνολικά μέσω του ρόλου του ως αφεντικό του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου της χώρας, δήλωσε ότι οι συνομιλίες του με τους διεθνείς επενδυτές του δίνουν «άμεση γνώση» των απόψεών τους για τη Γερμανία. Σημείωσε πως «γνωρίζω τους μισούς από τους διευθύνοντες συμβούλους του DAX. Γνωρίζω τα αφεντικά προσωπικά και με το μικρό όνομα. Και κυκλοφορώ πολύ. Δεν θέλω να χαλάσω τα πράγματα απόψε, αλλά η φήμη μας στον κόσμο δεν ήταν ποτέ τόσο κακή όσο τώρα". 

Είπε ότι «οι συζητήσεις με τους επενδυτές έχουν μοιρολατρικό χαρακτήρα. Οι επενδυτές λένε ότι αν συνεχίσετε έτσι, θα σας μαυρίσουμε ακόμα περισσότερο, θα βγούμε ακόμα περισσότερο από τη Γερμανία».

Ο ίδιος άσκησε περαιτέρω κριτική, δηλώνοντας: "Είστε απλά τρελοί, απλά τρελοί. Τι είδους κυβέρνηση έχετε εκεί; Είστε σε καλό δρόμο για να γίνετε μια πραγματικά ξεπερασμένη οικονομία".

Επιπλέον, ο Βάιμερ προειδοποίησε ότι η κατάσταση δεν καλυτερεύει και πως ενώ ο Χάμπεκ ήταν στην αρχή δεκτικός στις εισηγήσεις του σχετικά με το πώς θα επιστρέψει η Γερμανία στην παλιά της οικονομική δύναμη, ακούει όλο και περισσότερο «φονταμενταλιστές» που «περνούν όλο και περισσότερο».

"Η αλήθεια είναι η εξής: Οι διεθνείς επενδυτές λένε ότι επενδύουμε στη Γερμανία μόνο επειδή είστε τόσο φθηνοί. Έχουμε μετατραπεί σε ένα κατάστημα σκουπιδιών", υποστήριξε.

Ο Weimer αναφέρθηκε επίσης εν συντομία στο θέμα της μετανάστευσης, αλλά οι παρατηρήσεις του ήταν εξίσου καυστικές και εκεί. Είπε πως δεν επιθυμεί να γίνει υπερβολικά πολιτικός, αλλά δεν μπορούσε να μην πει κάτι σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική της κυβερνώσας αριστεροφιλελεύθερης κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, «θεωρείται παγκοσμίως ως εντελώς λανθασμένη. Ο προσανατολισμός μας προς τον «καλοθελητισμό» δεν υιοθετείται πουθενά».

Συνέχισε επί του θέματος, λέγοντας: «Αν έχεις έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων, φέρνεις ανθρώπους που μιλούν τη γλώσσα σου και παράγουν κοινωνικό προϊόν, αλλά όχι αυτούς που εισπράττουν το 50% του εισοδήματος του πολίτη και το στέλνουν κάπου». 

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail