Γίνεται η Αμερική ένα αντιχριστιανικό έθνος;

pixabay
Μια φορά κι έναν καιρό, η Αμερική ήταν ένα χριστιανικό έθνος.  Ξέρω ότι πολλοί αριστεροί ανατριχιάζουν όταν διαβάζουν μια τέτοια δήλωση, αλλά είναι αλήθεια.  Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας μας, ο πληθυσμός των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν σε συντριπτική πλειοψηφία χριστιανικός και οι αξίες που διέπουν την κοινωνία μας ήταν κυρίως χριστιανικές αξίες.  Αλλά φυσικά όλα έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες.  Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε με τόλμη ότι «δε θεωρούμε τους εαυτούς μας χριστιανικό έθνος» το 2009, έλεγε την αλήθεια. Δεν είμαστε πλέον χριστιανικό έθνος και δεν ήμασταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν λοιπόν δεν είμαστε χριστιανικό έθνος σε αυτό το σημείο, τι ακριβώς είμαστε;

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με το Κέντρο Ερευνών Pew, το 64% των Αμερικανών εξακολουθούσαν να θεωρούν τον εαυτό τους «χριστιανό» το 2020:

Περίπου το 64% των Αμερικανών αποκαλούν τους εαυτούς τους χριστιανούς σήμερα. Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά πριν από 50 χρόνια ο αριθμός αυτός ήταν 90%, σύμφωνα με μελέτη του Pew Research Center για το 2020. Η ίδια έρευνα ανέφερε πως η χριστιανική πλειοψηφία στις ΗΠΑ μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2070.
Εάν σχεδόν τα δύο τρίτα του λαού σας θεωρούν τους εαυτούς τους «χριστιανούς», αυτό φαίνεται να δείχνει ότι είστε ένα χριστιανικό έθνος.

Αλλά προφανώς δεν είμαστε.

Απλά κοιτάξτε γύρω σας.

Πολλά από τα σημάδια, τα σύμβολα και τα μηνύματα που βλέπουμε παντού γύρω μας είναι απροκάλυπτα αντιχριστιανικά.

Τι στο καλό συμβαίνει λοιπόν;

Τελικά, υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί που εξακολουθούν να αυτοπροσδιορίζονται ως «Χριστιανοί», παρόλο που έχουν εγκαταλείψει εντελώς όλα όσα αντιπροσωπεύει ο Χριστιανισμός.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένα τέλειο παράδειγμα.  Λέει πως είναι «χριστιανός» και ότι πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία.


Αλλά στη συνέχεια, τον υπόλοιπο χρόνο εργάζεται πολύ σκληρά ενάντια σχεδόν σε όλα όσα διδάσκει η Βίβλος.

Φυσικά δεν είναι καθόλου μόνος του.
Σύμφωνα με τον Τζορτζ Μπάρνα, το 6 τοις εκατό των Αμερικανών είχε μια «βιβλική κοσμοθεωρία» το 2020 και μέχρι το 2023 το ποσοστό αυτό είχε πέσει σε μόλις 4 τοις εκατό:
Η πρώτη εθνική μελέτη για την κοσμοθεωρία των Αμερικανών μετά τα lockdown για τον COVID-19 δείχνει ότι η συχνότητα της βιβλικής κοσμοθεωρίας έχει πέσει σε μόλις 4% — πτώση κατά ένα τρίτο από το 6% που καταγράφηκε μόλις τρία χρόνια νωρίτερα.

Στην πραγματικότητα, το μέτρο αναφοράς του 6% που καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2020 μπορεί να αποδειχθεί το υψηλό σημείο της βιβλικής κοσμοθεωρίας μεταξύ των Αμερικανών ενηλίκων για το άμεσο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το American Worldview Inventory 2023 από το Cultural Research Center στην Αριζόνα. Χριστιανικό Πανεπιστήμιο.
Μακάρι να μπορούσα να σας πω πως οι αριθμοί του δεν είναι ακριβείς.

Αλλά δεν μπορώ.

Ο Barna λέει ότι υπάρχει μια δεύτερη ομάδα που έχει «ένα σημαντικό αριθμό πεποιθήσεων και συμπεριφορών που συνάδουν με τις βιβλικές αρχές», αλλά δυστυχώς αυτή η ομάδα έπεσε από το 25 τοις εκατό του πληθυσμού το 2020 σε μόλις 14 τοις εκατό το 2023:
Ο αριθμός των ενηλίκων που δεν έχουν βιβλική κοσμοθεωρία, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν «ένα σημαντικό αριθμό πεποιθήσεων και συμπεριφορών που συνάδουν με τις βιβλικές αρχές», έχει επίσης μειωθεί δραματικά. Μόνο ένας στους επτά ενήλικες (14%) ανήκει στην κατηγορία αυτού που ο Barna προσδιορίζει ως «Εμφανιζόμενος ακόλουθος». Αυτός ο αριθμός ήταν 25% μόλις πριν από τρία χρόνια.
Όταν προσθέτετε τις δύο πρώτες ομάδες μαζί, προκύπτει συνολικά το 18 τοις εκατό του πληθυσμού.

Αυτό είναι απλώς καταθλιπτικό.

Τι γίνεται λοιπόν με όλους τους άλλους;

Λοιπόν, σχεδόν όλοι οι άλλοι θα εμπίπτουν στην κατηγορία του «παγκόσμιου πολίτη» του Barna:
Το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού ενήλικου πληθυσμού - 82% - εμπίπτει στην κατηγορία "Παγκόσμιος Πολίτης", που περιγράφεται ως άνθρωποι "που μπορεί να ασπάζονται μερικές βιβλικές αρχές αλλά γενικά πιστεύουν και συμπεριφέρονται με τρόπους που διαφέρουν από τη βιβλική διδασκαλία". Σύμφωνα με την έκθεση, αυτή η ομάδα έχει αυξηθεί σημαντικά από το 69% που καταγράφηκε το 2020.

Νομίζω πως ο όρος «πολίτης του κόσμου» περιγράφει τέλεια τους περισσότερους ανθρώπους στις μέρες μας.

Δυστυχώς, τουλάχιστον σε κάποιο επίπεδο, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού έχει ασπαστεί τις νέες αξίες που μας προωθεί πιεστικά συνεχώς η δυτική ελίτ.

Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στους αριθμούς των δημοσκοπήσεων.

Έρευνες μετά από έρευνα έχουν δείξει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού των ΗΠΑ αποδοκιμάζουν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανέτρεψε τον Roe εναντίον Wade. Εδώ είναι μόνο ένα παράδειγμα:

Περίπου τα δύο τρίτα (65%) αντιτίθενται στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 2022, Dobbs v. Jackson Women's Health Organization, και το 34% εγκρίνει, αριθμούς που παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητοι στη δημοσκόπηση του CNN τα δύο σχεδόν χρόνια μετά την απόφαση. Εκείνοι που αποδοκιμάζουν έντονα την απόφαση συνεχίζουν να υπερτερούν αριθμητικά εκείνων που εγκρίνουν έντονα με διαφορά 2 προς 1.
Ζούμε σε μια χώρα στην οποία σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού ισχυρίζονται ότι είναι χριστιανοί, αλλά σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού θέλουν επίσης να επιστρέψει ο Roe v. Wade.

Αυτό δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

Οι έρευνες για άλλα θέματα λένε μια παρόμοια ιστορία.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Gallup που διεξήχθη πέρυσι, το 71 τοις εκατό του πληθυσμού εγκρίνει τους γάμους ομοφυλοφίλων και μια έρευνα της Gallup που διεξήχθη νωρίτερα φέτος ανακάλυψε ότι το 22,3 τοις εκατό των ενηλίκων της Γενιάς Z αναγνωρίζονται πλέον ως LGΒΤQ+:
Συνολικά, κάθε νεότερη γενιά έχει περίπου διπλάσιες πιθανότητες από τη γενιά που προηγήθηκε να ταυτιστεί ως LGΒΤQ+. Περισσότεροι από ένας στους πέντε ενήλικες Gen Z, ηλικίας από 18 έως 26 ετών το 2023, αναγνωρίζονται ως LGΒΤQ+, όπως και σχεδόν ένας στους 10 millennials (ηλικίας 27 έως 42). Το ποσοστό πέφτει σε λιγότερο από 5% της Generation X, 2% των baby boomers και 1% της Silent Generation.

Η αμφιφυλοφιλία είναι η πιο κοινή κατάσταση LGΒΤQ+ μεταξύ της γενιάς Z, των millennials και της γενιάς X. Το δεκαπέντε τοις εκατό όλων των ενηλίκων της γενιάς Z — που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα δύο τρίτα εκείνων με ταυτότητα LGΒΤQ+ — είναι αμφιφυλόφιλοι.
Ποιες αξίες προωθούνται ακατάπαυστα από σχεδόν κάθε σημαντικό θεσμό στην κοινωνία μας;

Είναι ο Χριστός και οι αξίες Του που προωθούνται;

Ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο;

Σε αυτό το σημείο, ακόμη και ο στρατός των ΗΠΑ προωθεί συστηματικά αξίες που έρχονται σε άμεση αντίθεση με τις αξίες που βρίσκουμε στη Βίβλο:
Η Judicial Watch ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε 25 σελίδες αρχείων σχετικά με drag shows, drag story ώρες και άλλες εκδηλώσεις υπερηφάνειας για στρατιωτικό προσωπικό και εξαρτώμενα ανήλικα παιδιά που οργανώθηκαν και πληρώθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Τα έγγραφα ελήφθησαν μέσω ενός αιτήματος στις 5 Μαΐου 2023, του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας (FOIA) που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DOD) από το Judicial Watch και το CatholicVote Civic Action. Το Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε τουλάχιστον μισή ντουζίνα απαντήσεις "χωρίς εγγραφή" στο αίτημα FOIA πριν από την τελική δημοσιοποίηση αυτών των αρχείων.
Ο Ιησούς είπε ότι θα γνωρίζατε ένα δέντρο από τον καρπό που παράγει.

Περιττό να πούμε πως τα φρούτα που παράγει η Αμερική δεν είναι χριστιανικά φρούτα.

Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος των φρούτων που παράγει η Αμερική είναι το είδος των φρούτων που θα περιμέναμε από ένα έθνος κατά του Χριστού.

Αλλά ακόμη και μέσα σε όλο το σκοτάδι, ο Θεός εξακολουθεί να εργάζεται και συμβαίνουν εκπληκτικά πράγματα.

Για παράδειγμα, ο συγγραφέας John Burke έχει πάρει συνέντευξη από 70 διαφορετικούς ανθρώπους που έχουν πάει πραγματικά στον παράδεισο και έχουν επιστρέψει για να μας πουν γι' αυτό:
Φανταστείτε όλη την αγάπη που έχετε βιώσει σε ολόκληρη τη ζωή σας, από γονείς, συζύγους, φίλους και οικογένεια — και στη συνέχεια πολλαπλασιάστε την επί χίλια. Αυτό είναι το είδος της αγάπης που βιώνουν οι άνθρωποι που είχαν εμπειρίες κοντά στο θάνατο. Αναφέρουν ότι βρίσκονται στην παρουσία του Θεού. Ο John Burke, ο συγγραφέας μπεστ σέλερ με έδρα το Τέξας του «Imagine Heaven» και τώρα του επόμενου βιβλίου, «Imagine the God of Heaven», γράφει για το θέμα ζωντανά. Μαζί με τη σύζυγό του, Kathy, του Gateway Church στο Austin, είναι επίσης ο πρόεδρος της Gateway Leadership Initiative (GLI), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Αυτός και η οικογένειά του ζουν στο Ώστιν.

Σε μια συνέντευξη, ο Burke είπε ότι μίλησε με 70 «διαφορετικούς ανθρώπους για το «Imagine the God of Heaven» — από κάθε ήπειρο, κάθε θρησκευτικό υπόβαθρο. Και ναι, συνάντησαν αυτόν τον Θεό του φωτός και της αγάπης, αλλά πολλοί από αυτούς Τον συνάντησαν επίσης ως Ιησού».
Και σε όλο τον κόσμο, οι μουσουλμάνοι έχουν υπερφυσικές συναντήσεις με τον Ιησού που αλλάζουν ριζικά τη ζωή τους
Το Uncharted Ministries πήρε συνεντεύξεις από πρώην μουσουλμάνους που τώρα ακολουθούν τον Ιησού και πολλοί από αυτούς είχαν υπερφυσικές συναντήσεις με τον Ιησού κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Αυτοί οι πρώην μουσουλμάνοι μοιράζονται τις ιστορίες τους για την ανακάλυψη του Ιησού ως σωτήρα τους και προσεύχονται να έχουν και άλλοι την ίδια εμπειρία.

Ο Χουσεΐν λέει στο Uncharted Ministries ότι κάποτε ήταν πιστός μουσουλμάνος και εξαιρετικά αντιχριστιανός. Αλλά ένα χρόνο, την εβδομάδα του Πάσχα, ο Χουσεΐν είδε έναν Χριστιανό ιεροκήρυκα στην τηλεόραση να μιλάει για τον Ιησού. Δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από την εκπομπή. Και τότε του συνέβη κάτι υπερφυσικό.

«Ξαφνικά, το Άγιο Πνεύμα έπεσε πάνω μου! Σήκωσα τα μάτια και ο Ιησούς ήταν εκεί μπροστά μου. Ήμουν πιστός μουσουλμάνος, αλλά μόλις Τον είδα ήταν σαν να είδα έναν παλιό φίλο που ήξερα πριν. Και ήξερα πως ήταν ο Ιησούς. Και κάτι άλλο ήξερα. Ήξερα ότι ήταν ο Υιός του Θεού!».
Ο Θεός που δημιούργησε τα πάντα εξακολουθεί να κάνει υπερφυσικά πράγματα στην εποχή μας.

Αλλά παρόλο που έχουμε τόσα πολλά στοιχεία που μας κοιτούν κατάματα, η κοινωνία μας συνεχίζει να ξεφεύγει από τον Θεό όσο πιο γρήγορα μπορεί.

Αν παραμείνουμε στο δρόμο που ακολουθούμε, δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά καλό.

Η Αμερική πρέπει να αλλάξει πορεία όσο υπάρχει ακόμη η ευκαιρία να το κάνει, και ο χρόνος χτυπά…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail