Δεν υπάρχει ουσιαστική ειρήνη στην Ουκρανία χωρίς τη Ρωσία - Σαουδική Αραβία

Prince Faisal bin Farhan Al Saud [Twitter]
Freepen.gr - Η συμμετοχή της Ρωσίας είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε αξιόπιστη διαπραγμάτευση με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ.

Μιλώντας στη διεθνή "ειρηνευτική διάσκεψη" για την Ουκρανία στο ελβετικό θέρετρο Μπούργκενστοκ, ο πρίγκιπας Φαϊζάλ επανέλαβε τη δέσμευση του βασιλείου να "υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό" των συγκρούσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και την "επίτευξη βιώσιμης και δίκαιης ειρήνης και ασφάλειας".

Σημείωσε ότι οποιαδήποτε ουσιαστική πρόοδος "θα απαιτήσει δύσκολο συμβιβασμό" μεταξύ των μερών. "Είναι σημαντικό να τονιστεί πως οποιαδήποτε αξιόπιστη διαδικασία θα χρειαστεί τη συμμετοχή της Ρωσίας".

Ο Faisal υπογράμμισε τη σημασία της "ειρηνικής επίλυσης των διαφορών μέσω του διαλόγου", εκφράζοντας την ετοιμότητα της Σαουδικής Αραβίας να "μεσολαβήσει και να φέρει τη σύγκρουση πιο κοντά σε μια λύση".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail