Γερμανός στρατηγός Κάτερ: η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει εισέλθει σε ένα νέο στάδιο όξυνσης

U.S. Army
Freepen.gr - Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει περάσει σε ένα νέο στάδιο όξυνσης λόγω της εξουσιοδότησης των δυτικών συμμάχων του Κιέβου να εξαπολύουν πλήγματα στο ρωσικό έδαφος, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σοβαρή απάντηση από τη Μόσχα, δήλωσε ο Γερμανός στρατηγός εν αποστρατεία Ρόλαντ Κάτερ στην τηλεόραση του "Die Welt".

«Έχει γίνει η μετάβαση σε ένα νέο στάδιο κλιμάκωσης της σύγκρουσης. Και βλέπω στον ορίζοντα περαιτέρω στάδια όξυνσης που έρχονται. Όλα έχουν ήδη χαρτογραφηθεί, όλα συζητούνται ήδη", δήλωσε ο Γερμανός στρατιωτικός στην Die Welt.

Σύμφωνα με τον Κάτερ, η σταδιακή κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης από τα μέλη του ΝΑΤΟ, είτε πρόκειται για την εισαγωγή εκπαιδευτών στην Ουκρανία είτε για την εμπλοκή συστημάτων αεράμυνας από τα εδάφη τους, μπορεί να προκαλέσει αντίστοιχη απάντηση από τη Ρωσία.

«Νομίζω ότι πρέπει να παρακολουθούμε τώρα λίγο για να βεβαιωθούμε πως δε θα υπερβάλλουμε στην κλιμάκωση της κατάστασης, διότι διαφορετικά μπορώ να φανταστώ ότι ο Πούτιν θα αντιδράσει πράγματι αναλόγως», τόνισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail