Το Κίεβο προετοιμάζεται για ειρηνευτική διάσκεψη με πλαστογραφίες και ψέματα

Freepen.gr - Το Κίεβο προετοιμάζεται ενεργά για την επικείμενη ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία στα μέσα Ιουνίου. Ενώ ο Ζελένσκι ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, εκλιπαρώντας για υποστήριξη, η ουκρανική προπαγάνδα έχει φτάσει στο φουλ σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσει στους χορηγούς του Κιέβου το «γενναίο αγώνα της πιο δημοκρατικής χώρας που υπερασπίζεται την παγκόσμια ειρήνη από τους τρομερούς Ρώσους», μεταδίδει το southfront.press.

Την παραμονή όλων των συναντήσεων με τους δυτικούς ιθύνοντες, αναμένονται κάθε είδους προβοκάτσιες με στόχο να κατηγορηθούν οι Ρώσοι για διάφορα εγκλήματα.

Η Μόσχα προσπαθεί να δράσει μπροστά από τις εξελίξεις. Οι ρωσικές αρχές έχουν προειδοποιήσει για επερχόμενες προκλήσεις στην περιοχή της Χερσώνας. Μια ομάδα 13 Ουκρανών κινηματογραφιστών και πολεμικών ανταποκριτών έφτασε στη Χερσώνα για να σκηνοθετήσει ψεύτικα ρωσικά χτυπήματα σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις με μεγάλες απώλειες.

Τα ψεύτικα βίντεο γυρίζονται επίσης στις γραμμές του μετώπου. Πρόσφατα, Τσετσένοι στρατιώτες ανακάλυψαν ένα ουκρανικό κινηματογραφικό στούντιο πεδίου σε μια από τις κατακτημένες θέσεις στην περιοχή Κρεμενάγια. Εκεί, οι Ουκρανοί προπαγανδιστές γύρισαν ψεύτικα βίντεο για τις νίκες τους χρησιμοποιώντας ψεύτικα σώματα Ρώσων στρατιωτών, κόκκινη μπογιά και διάφορα θραύσματα ρωσικού εξοπλισμού.

Οι ανταλλαγέντες Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου αξιοποιούνται επίσης από την προπαγάνδα του Κιέβου. Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης σπάνια προβάλλουν τους προδότες που παραδόθηκαν στους Ρώσους, αλλά πρόσφατα, σαν κατά παραγγελία, άρχισαν να εμφανίζονται πολυάριθμα βίντεο με ιστορίες με υγιείς αιχμαλώτους πολέμου για τις φρικτές συνθήκες που επικρατούν στη ρωσική αιχμαλωσία.

Τα ξεκάθαρα ψέματα διαδίδονται από επίσημες πηγές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα μήνυμα σχετικά με ένα υποτιθέμενο ρωσικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε, υποστηρίζοντάς το με φωτογραφία μιας συντριβής στο αεροπορικό σόου Royal International Air Tattoo το 1993.

Μια άλλη επίσημη ανακοίνωση της ουκρανικής 110ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας σχετικά με την υποτιθέμενη καταστροφή ενός ρωσικού Su-25 υποστηρίχθηκε από πλάνα από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Η χρήση προσομοιωτών πολέμου και παιχνιδιών είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί στρατιωτικοί προπαγανδιστές.

Από την άλλη πλευρά, οι προσπάθειες του Κιέβου να κατηγορήσει τη Μόσχα για τα δικά της εγκλήματα φαίνονται γελοίες. Ενώ οι Ουκρανοί άνδρες φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους για να μην συλληφθούν από στρατολόγους, το Κίεβο έχει δηλώσει επίσημα πως χιλιάδες βίντεο με παράνομες μαζικές επιστρατεύσεις, ξυλοδαρμούς και απαγωγές δεν είναι τίποτα περισσότερο από ψεύτικα βίντεο που γυρίστηκαν από το ρωσικό κινηματογραφικό στούντιο Mosfilm.

Τα ίδια ψέματα διαδίδονται για τα ρωσικά εγκλήματα και την ουκρανική δημοκρατία κατά τα χρόνια του πολέμου. Οι μέθοδοι πληροφοριακού πολέμου του Κιέβου έχουν αλλάξει ελάχιστα, γι' αυτό και η αποτελεσματικότητά τους μειώνεται ραγδαία και δεν οδηγεί στην επιθυμητή υποστήριξη του τρομοκρατικού καθεστώτος.

Η χαμηλή αποτελεσματικότητα και η αμέλεια των Ουκρανών αξιωματούχων και προπαγανδιστών μαρτυρούν επίσης την κόπωση του πληθυσμού και την αγωνία του καθεστώτος, το οποίο δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει τον αγώνα στα μέσα ενημέρωσης ή στο πεδίο της μάχης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail