Η Σύνοδος Κορυφής του Ζελένσκι και η πυρηνική προβοκάτσια της Ουκρανίας

Η συνηθισμένη μου συνάντηση με τον δικαστή Ναπολιτάνο το πρωί της Δευτέρας καθυστέρησε μία ημέρα λόγω της αργίας της Ημέρας Μνήμης. Έτσι, το κάναμε σήμερα. Πριν παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο (αναρτημένο παρακάτω), σας έχω ένα απόσπασμα του μικρού Ζελένσκι που μιλάει για τη σύνοδο κορυφής του, το οποίο έχει αφαιρεθεί από το εν λόγω βίντεο. Υποθέτω ότι η CIA θα πρέπει να ξοδέψει κάποια φράγκα για έναν προπονητή ορθοφωνίας προκειμένου να διδάξει στον καουμπόη της κοκαΐνης τη σωστή προφορά της λέξης «Ειρήνη».
 
Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η επερχόμενη σύνοδος κορυφής, είτε πρόκειται για «Piss» [ούρηση] είτε για «Peace», έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας καταστροφής. Ο Ζελένσκι δεν αναγνωρίζεται πλέον από τη Ρωσία ως νόμιμος διαπραγματευτικός εταίρος, ο Τζο Μπάιντεν δεν θα συμμετάσχει προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα από τους λαμπερούς του Χόλιγουντ, και κανένα από τα έθνη BRICS δεν θα συμμετάσχει. Υποψιάζομαι ότι οι Ρώσοι θα χρησιμοποιήσουν αυτή τη συνάντηση ως ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν ένα ισχυρό, ντροπιαστικό στρατιωτικό χτύπημα που θα υπογραμμίσει την επισφαλή θέση της Ουκρανίας.

Υπήρξε αρκετή ανησυχία σχετικά με τις αναφορές για δύο επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στους στρατηγικούς σταθμούς ραντάρ της Ρωσίας στο Armavir και στο Orsk. Ο Steve Bryen παρέχει μια εξαιρετική επισκόπηση της χειρότερης περίπτωσης. Ενώ αυτές οι επιθέσεις δείχνουν ότι η Ουκρανία είναι απελπισμένη και πρόθυμη να διακινδυνεύσει την πρόκληση μιας ρωσικής πυρηνικής απάντησης, έστω και τακτικής, το πραγματικό αποτέλεσμα από πλευράς ζημιών είναι αμελητέο. Επιπλέον, η συγκρατημένη αντίδραση της ρωσικής κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης αντανακλά, κατά την κρίση μου, ότι πρόκειται για μια επιχείρηση πληροφόρησης των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, πλήρως υποστηριζόμενη από τη Δύση, σε αντίθεση με μια ολοκληρωμένη επίθεση που σχεδιάστηκε για να παραλύσει το στρατηγικό σύστημα ραντάρ της Ρωσίας.

Νομίζω ότι ο νόμος των απρόβλεπτων συνεπειών πρόκειται να κυριαρχήσει. Η Ρωσία πιθανώς επανεξετάζει τώρα τα συστήματα αεράμυνάς της γύρω από αυτές τις εγκαταστάσεις, έχοντας προφανώς προεξοφλήσει την απειλή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Δεν θα με εξέπληττε να δω τη Μόσχα να λαμβάνει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης ισχυρών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, μέσα και γύρω από τις εγκαταστάσεις στρατηγικών ραντάρ σε όλη τη Ρωσία. Ναι, η Ρωσία μπορεί να περπατάει και να μασάει τσίχλα ταυτόχρονα. Η Ρωσία θα αυξήσει επίσης πιθανότατα την στόχευση των ουκρανικών εγκαταστάσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και θα συνεργαστεί με φιλικές γειτονικές χώρες, όπως το Καζακστάν, για τον εντοπισμό και την καταστροφή ομάδων σαμποτάζ.

Το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν η Δύση και ο Ζελένσκι είναι το εξής: Τι στο διάολο προσπαθούν να πετύχουν; Το να εκνευρίσουν τους Ρώσους και να ενισχύσουν τη δέσμευσή τους να καταστρέψουν τον στρατό της Ουκρανίας και να αποδυναμώσουν το ΝΑΤΟ δεν είναι έξυπνη κίνηση. Ή, τι θα λέγατε να σακατέψετε το στρατηγικό σύστημα ραντάρ της Ρωσίας, ώστε να μην μπορεί να ανιχνεύσει τους εισερχόμενους ICBM; Αυτό είναι ακόμη πιο επικίνδυνο, διότι θα έφερνε τη Ρωσία στη θέση να υποθέσει το χειρότερο, δηλαδή ότι η Δύση ετοιμάζεται να εξαπολύσει πυρηνικό πλήγμα, και θα την ωθούσε να δράσει προληπτικά εκτοξεύοντας πυρηνικά. Το μόνο που θα πετύχαινε αυτό είναι η αυξημένη πιθανότητα οι δυτικές στρατιωτικές βάσεις να γίνουν ραδιενεργά ερείπια και ο κόσμος να βυθιστεί σε έναν εφιαλτικό πόλεμο. Δεν είναι ακριβώς μια λαμπρή τακτική ή στρατηγική κίνηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail