Ελβετικό σχολείο θα δοκιμάσει βραχιολάκια εντοπισμού στους μαθητές του

Freepen.gr - Ένα ελβετικό κέντρο εξωσχολικής φροντίδας πρόκειται να δοκιμάσει να εξοπλίσει τα παιδιά με ανιχνευτές ως έναν τρόπο παρακολούθησης της παρουσίας τους στο χώρο του σχολείου.

Στο κέντρο εξωσχολικής φροντίδας Letten στο Birmensdorf, τα παιδιά θα φορούν ένα μαγνητικό βραχιολάκι εντοπισμού με σύστημα Bluetooth που θα επιτρέπει στο προσωπικό φροντίδας να ελέγχει πού βρίσκεται το παιδί- το προσωπικό θα λαμβάνει ειδοποίηση εάν ένα παιδί εγκαταλείψει το κέντρο εξωσχολικής φροντίδας ή το σχολείο «χωρίς άδεια» κατά τη διάρκεια των ωρών φροντίδας.

Σύμφωνα με τη Neue Zürcher Zeitung (NZZ), η τεχνολογία και ο εξοπλισμός για το σύστημα εντοπισμού παρέχονται από τον επικεφαλής του κέντρου εξωσχολικής φροντίδας Letten, Joel Giger, ο οποίος ίδρυσε πέρυσι μια νεοφυή επιχείρηση με την επωνυμία Companion και ξεκίνησε το έργο στο Birmensdorf. Το λογότυπο της εταιρείας φαίνεται επίσης στο δελτίο Τύπου του σχολείου, το οποίο τέθηκε στη διάθεση της NZZ.

Η διοίκηση του σχολείου δεν βλέπει αυτή τη σύνδεση ως προβληματική, όπως δήλωσε στη NZZ η πρόεδρός Bettina Köhler. «Οι υπεύθυνοι (...) του σχολείου του Birmensdorf μπορούν να αποκτήσουν νέες γνώσεις μέσω του πιλοτικού προγράμματος και ταυτόχρονα να προσφέρουν στην εταιρεία την ευκαιρία να δοκιμάσει το προϊόν μαζί με ειδικούς επιτόπου στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος».

Το τεστ στο σχολείο του Μπέρμενσντορφ θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου με την τρίτη και τέταρτη τάξη και θα διαρκέσει μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές, όπως αποκάλυψε το σχολείο. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλες τις τάξεις μεταξύ των θερινών και των φθινοπωρινών διακοπών. Στη συνέχεια θα αξιολογηθεί η δοκιμή και θα ληφθεί απόφαση για την οριστική εισαγωγή του συστήματος.

Εναπόκειται στους γονείς να αποφασίσουν αν θέλουν το παιδί τους να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι. Ωστόσο, θα πρέπει να επιλέξουν ενεργά τη μη συμμετοχή των παιδιών τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail