Οι ΗΠΑ αίρουν την απαγόρευση όπλων για την ουκρανική νεοναζιστική μονάδα Azov

Aleksandr Maksimenko / Sputnik
Freepen.gr - Το State Department επέτρεψε την παράδοση αμερικανικών όπλων στην ταξιαρχία Azov της Ουκρανίας, τα μέλη της οποίας έχουν υποστηρίξει ανοιχτά υπερεθνικιστικές και νεοναζιστικές απόψεις. Η ροή των όπλων είχε προηγουμένως περιοριστεί λόγω των δεσμών της μονάδας με την ιδεολογία μίσους.

«Μετά από ενδελεχή έλεγχο, η 12η Ταξιαρχία Αζόφ των Ειδικών Δυνάμεων της Ουκρανίας πέρασε τον έλεγχο Leahy, όπως διενεργήθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της προς την Washington Post τη Δευτέρα, αναφερόμενη στη νομοθεσία που απαγορεύει την στρατιωτική βοήθεια σε μονάδες που εμπλέκονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε ότι δεν βρήκε «καμία απόδειξη» για τέτοιου είδους παραβιάσεις που διαπράχθηκαν από την Azov.

Ουκρανοί αξιωματούχοι αντιμετώπισαν την άρση της απαγόρευσης ως «κορυφαία προτεραιότητα» κατά τη διάρκεια των προσπαθειών άσκησης πίεσης, ανέφερε η Post.

Η Azov ιδρύθηκε ως εθελοντικό τάγμα το 2014 και συμμετείχε στον πόλεμο με τις αποσχισθείσες δημοκρατίες του Ντονμπάς, αφού επέλεξαν να αποσπαστούν από την Ουκρανία στον απόηχο του υποστηριζόμενου από τη Δύση πραξικοπήματος στο Κίεβο. Ο πυρήνας των μαχητών της μονάδας ήταν ενεργά και πρώην μέλη υπερεθνικιστικών και νεοναζιστικών ομάδων, καθώς και ακροδεξιοί χούλιγκαν του ποδοσφαίρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail