Ο κόσμος έχει συσσωρεύσει ένα βουνό χρέους 315 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, και τα παγκόσμια γεγονότα θα το γκρεμίσουν σύντομα

Υποθέτω ότι τα συγχαρητήρια είναι εντάξει. Δεν είναι μικρό κατόρθωμα η συσσώρευση ενός χρέους ύψους 315.000.000.000.000 δολαρίων και δεν θα ξαναδούμε ποτέ ένα βουνό χρέους αυτού του μεγέθους, αφού καταρρεύσει. Παρόλο που τα ποσοστά παραβατικότητας αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, όσο οι συνθήκες παραμένουν τουλάχιστον κάπως σχετικά σταθερές, το παιχνίδι θα μπορεί να συνεχιστεί. Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν θα είναι σχετικά σταθερές για πολύ. Τα παγκόσμια γεγονότα έχουν αρχίσει να επιταχύνονται σημαντικά, και αυτό πρόκειται πραγματικά να ταρακουνήσει τα πράγματα τους επόμενους μήνες.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com/ Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με έκθεση που μόλις κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών, το συνολικό ποσό του χρέους στον κόσμο έχει φτάσει συνολικά τα 315 τρισεκατομμύρια δολάρια:
Σύμφωνα με έκθεση του Institute of International Finance, ο κόσμος έχει χρεωθεί με 315 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό το παγκόσμιο κύμα χρέους είναι η μεγαλύτερη, ταχύτερη και πιο ευρεία αύξηση του χρέους μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που συμπίπτει με την πανδημία του Covid-19.

«Η αύξηση αυτή σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία αύξηση και οφείλεται κυρίως στις αναδυόμενες αγορές, όπου το χρέος εκτινάχθηκε σε ένα πρωτοφανές υψηλό επίπεδο άνω των 105 τρισεκατομμυρίων δολαρίων - 55 τρισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ό,τι πριν από μια δεκαετία», ανέφερε το IIF στην τριμηνιαία έκθεσή του Global Debt Monitor που κυκλοφόρησε τον Μάιο.
Βρισκόμαστε εν μέσω της μεγαλύτερης παγκόσμιας κραιπάλης χρέους στην ιστορία του κόσμου.

Το χρέος των νοικοκυριών είναι σε επίπεδο που δεν έχουμε ξαναδεί, το επιχειρηματικό χρέος είναι σε επίπεδο που δεν έχουμε ξαναδεί και το δημόσιο χρέος είναι σε επίπεδο που δεν έχουμε ξαναδεί:
Από το χρέος των 315 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το χρέος των νοικοκυριών, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα στεγαστικά δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες και το φοιτητικό χρέος, ανήλθε σε 59,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το χρέος των επιχειρήσεων, το οποίο οι εταιρείες χρησιμοποιούν για να χρηματοδοτήσουν τις λειτουργίες και την ανάπτυξή τους, ανήλθε σε 164,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τον χρηματοπιστωτικό τομέα να αποτελεί μόνο τα 70,4 τρισεκατομμύρια δολάρια από αυτό το ποσό. Το δημόσιο χρέος αποτελούσε το υπόλοιπο ποσό των 91,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Προς το παρόν, οι συνθήκες είναι τουλάχιστον κάπως σχετικά σταθερές και έτσι όλα φαίνονται καλά.
Αλλά δεν θα χρειαστούν πολλά για να μας σπρώξουν στο χείλος του γκρεμού.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης με τον Γκρεγκ Χάντερ, ο Κρις Μάρτενσον υποστήριξε πως μια κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν θα μπορούσε να προκαλέσει μια ξαφνική κατάρρευση της αγοράς ομολόγων:
Σε μια νέα κατάρρευση της αγοράς, ο Dr. Martenson βλέπει χάος και δίνει ένα υποθετικό παράδειγμα: «Η Κίνα επιτίθεται στην Ταϊβάν και υπάρχει μια κίνηση 10 σίγμα στην αγορά ομολόγων. Ωχ όχι, όλα αυτά τα παράγωγα έχουν εκραγεί. Αυτοί οι άνθρωποι υποτίθεται ότι είναι νικητές, και αυτοί οι άνθρωποι υποτίθεται πως είναι όλοι χαμένοι. Όχι, όχι, δεν έχουν χρήματα για αυτά τα πράγματα. Είναι πολύ περίπλοκο. Δεν νομίζω ότι κανείς καταλαβαίνει πια πώς λειτουργούν αυτά. Δεν μπόρεσα να βρω κανέναν που να μπορεί να μου τα πει όλα. Μπορούσα να βρω ανθρώπους που ήξεραν κομμάτια, αλλά ήξεραν το κομμάτι τους. . . . Προσπαθώ να τα φτιάξω όλα μαζί. Νιώθω άβολα όταν δεν μπορώ να απαντήσω στα πιο βασικά ερωτήματα, και αυτό είναι πόσος κίνδυνος υπάρχει στο σύστημα και πού είναι;».

Εν ολίγοις, ο Δρ Μάρτενσον ανησυχεί για την πτώση ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ο Δρ Μάρτενσον λέει, «Ναι, ανησυχώ μήπως καταρρεύσει ολόκληρο το σύστημα και αυτό οδηγεί σε κάθε είδους εικασίες. . . . Φανταστείτε αυτό, ξυπνάμε μια μέρα, και οι αγορές δεν ανοίγουν τη Δευτέρα. Ω, όχι, λάθος. Πρόβλημα. Μετά, είναι δύο μέρες και δεν είναι ανοιχτές, τρεις μέρες δεν είναι ανοιχτές. Ο κόσμος ανησυχεί. Παρασκευή, και οι αγορές δεν είναι ακόμα ανοιχτές. Έρχεται η Δευτέρα και λένε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και δεν ξέρουμε πώς να το λύσουμε. . . . Σας προσφέρουν 100% αξία σήμερα σε έναν λογαριασμό Ψηφιακού Νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) ή μπορείτε να περιμένετε και να ελπίζετε ότι θα επιλυθεί και μπορεί να χρειαστεί μια δεκαετία».
Την στιγμή που οι Κινέζοι θα εισβάλλουν στην Ταϊβάν, οι ΗΠΑ και η Κίνα θα βρίσκονται σε πόλεμο.

Αυτός είναι ένας από τους τρεις μεγάλους πολέμους για τους οποίους προειδοποιώ εδώ και πολύ καιρό.

Δυστυχώς, οι Κινέζοι συνεχίζουν να γίνονται πιο επιθετικοί προς την Ταϊβάν. Μάλιστα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη δοκιμαστική πορεία που έχουμε δει μέχρι στιγμής:
Η Κίνα ολοκλήρωσε μια διήμερη, μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση την Παρασκευή, αφού οι δυνάμεις της ανέπτυξαν 111 αεροσκάφη και 46 πολεμικά πλοία σε περιοχές γύρω από την Ταϊβάν.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν είπε ότι 82 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του στενού της Ταϊβάν και μερικά πλησίασαν πολύ κοντά στη γραμμή των 24 ναυτικών μιλίων που χρησιμοποιεί η Ταϊβάν για να ορίσει τη συνεχόμενη ζώνη της.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις, που χαρακτηρίζονται ως «τιμωρία» για τον νέο πρόεδρο της Ταϊβάν, Λάι Τσινγκ-τε, τον οποίο η Κίνα θεωρεί αυτονομιστή, επικεντρώθηκαν στη διεξαγωγή κοινής περιπολίας πολεμικής ετοιμότητας στον αέρα, την από κοινού κατάληψη του πλήρους ελέγχου του πεδίου μάχης και κοινά χτυπήματα ακριβείας σε βασικά σημεία στόχους στους οποίους εμπλέκεται ο στρατός, το ναυτικό, η αεροπορία και η πυραυλική δύναμη της Κίνας.
Εν τω μεταξύ, και οι δύο πλευρές συνεχίζουν απλώς να κλιμακώνουν τα πράγματα στην Ουκρανία.

Αναφέρεται ότι οι γαλλικές δυνάμεις θα κατευθυνθούν σύντομα στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στην «εκπαίδευση» των ουκρανικών στρατευμάτων, και αυτό είναι μια πολύ δυσοίωνη εξέλιξη:
Ο στρατός της Ουκρανίας λέει πως «καλωσορίζει» Γάλλους εκπαιδευτές στην Ουκρανία, σε νέα σχόλια που υποδηλώνουν έντονα ότι για πρώτη φορά η Γαλλία αναπτύσσει τα στρατεύματά της στο έδαφος της Ουκρανίας. Αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας μεγάλης κλιμάκωσης «μπότες στο έδαφος» με επίσημη, δημόσια ιδιότητα από ένα κράτος του ΝΑΤΟ.

"Ο ανώτατος διοικητής της Ουκρανίας δήλωσε τη Δευτέρα πως υπέγραψε έγγραφα που επιτρέπουν σε Γάλλους στρατιωτικούς εκπαιδευτές να επισκεφθούν σύντομα τα ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης", ανέφερε το Reuters τη Δευτέρα, αναφερόμενος στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων συνταγματάρχη Ολεξάντρ Σίρσκι.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω την πρωτοβουλία της Γαλλίας να στείλει εκπαιδευτές στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιωτικούς», είπε ο Σίρσκι μετά από συνομιλίες μέσω βίντεο με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκόρνου.
Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην ημέρα που οι δυτικές δυνάμεις θα βρίσκονται σε άμεση σύγκρουση με τις ρωσικές δυνάμεις, και αυτό είναι κάτι για το οποίο προειδοποιώ εδώ και πολλά χρόνια.

Ο τρίτος μεγάλος πόλεμος που θα ταρακουνήσει πολύ ολόκληρο τον πλανήτη είναι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να προχωρούν ακόμη πιο βαθιά στη Ράφα και οι Ισραηλινοί Στρατοί και η Χεζμπολάχ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν πυρά κατά μήκος του βόρειου μετώπου.

Τελικά, αυτός ο πόλεμος πρόκειται να κλιμακωθεί σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο, και θα μπορούσαμε ενδεχομένως να το δούμε να συμβεί μέχρι το τέλος αυτού του ημερολογιακού έτους.

Εκτός από τις στρατιωτικές συγκρούσεις, οι μεγάλες επιδημίες είναι επίσης ένας παράγοντας που θα μπορούσε να ανατρέψει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Νωρίτερα σήμερα, μάθαμε πως πάνω από 4 εκατομμύρια κοτόπουλα σε ένα μόνο αγρόκτημα στην Αϊόβα θα πρέπει να θανατωθούν εξαιτίας μιας εστίας γρίπης των πτηνών εκεί:
Περισσότερα από 4 εκατομμύρια κοτόπουλα στην Αϊόβα θα πρέπει να θανατωθούν μετά τον εντοπισμό κρούσματος της υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών σε μια μεγάλη φάρμα αυγών, ανακοίνωσε η πολιτεία την Τρίτη.

Τα πληρώματα βρίσκονται στη διαδικασία θανάτωσης 4,2 εκατομμυρίων κοτόπουλων μετά τον εντοπισμό της ασθένειας σε μια φάρμα στην κομητεία Sioux της Αϊόβα, καθιστώντας την την τελευταία επιδημία εδώ και χρόνια που τώρα επηρεάζει και τα γαλακτοπαραγωγά βοοειδή. Την περασμένη εβδομάδα, ο ιός επιβεβαιώθηκε σε μια φάρμα αυγών δυτικά της Μινεάπολης της Μινεσότα, οδηγώντας στη σφαγή σχεδόν 1,4 εκατομμυρίων κοτόπουλων.
Συνολικά, 92,34 εκατομμύρια πτηνά έχουν θανατωθεί από την έναρξη της επιδημίας το 2022, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Λάβετε υπόψη σας ότι ο αριθμός που αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ είναι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συνολικά, εκατοντάδες εκατομμύρια πτηνά έχουν θανατωθεί σε όλο τον κόσμο από την αρχή αυτής της πανδημίας.

Ας ελπίσουμε πως ο H5N1 δεν θα μεταλλαχθεί σε μορφή που μπορεί να μεταδοθεί εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, γιατί αν συμβεί αυτό ο πλανήτης μας θα παραλύσει από φόβο σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό που ζήσαμε κατά την τελευταία πανδημία.

Αναφέρεται επίσης ότι ένας αιμορραγικός πυρετός που μπορεί να προκαλέσει «αιμορραγία που μοιάζει με Έμπολα» εξαπλώνεται ταχέως μεταξύ των τρωκτικών στη βόρεια Ευρώπη:
Ένας δυνητικά θανατηφόρος ιός που μπορεί να μεταπηδήσει από ζώα σε ανθρώπους σαρώνει ήδη τη Βόρεια Ευρώπη, θέτοντας το Ηνωμένο Βασίλειο σε υψηλό κίνδυνο.

Ο τρομακτικός ιός μπορεί να μεταδοθεί από τα τρωκτικά στον άνθρωπο και να προκαλέσει αιμορραγία που μοιάζει με Έμπολα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τραπεζικές βλάβες στη Σουηδία που φέρουν το παθογόνο έχουν ήδη μολύνει δύο άτομα, προκαλώντας τους να εμφανίσουν Ιογενή Αιμορραγικό Πυρετό (VHF) - τον ίδιο τύπο ασθένειας με τον Έμπολα.
Θα παρακολουθώ στενά για τυχόν ανθρώπινες περιπτώσεις αυτής της ασθένειας, γιατί κάθε τύπος αιμορραγικού πυρετού που αρχίζει να εξαπλώνεται ευρέως στους ανθρώπους θα προκαλούσε τεράστιο πανικό.

Πέρα από όλα τα άλλα, πιστεύω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για απροσδόκητες φυσικές καταστροφές τους επόμενους μήνες.

Για παράδειγμα, ο ήλιος μας είναι εξαιρετικά ενεργός τον τελευταίο καιρό και μας προειδοποιούν ότι περισσότερες στεμματικές εκτοξεύσεις μάζας μπορεί σύντομα να έρθουν προς το μέρος μας:
Η Γη θα μπορούσε να πληγεί από μια άλλη ισχυρή ηλιακή καταιγίδα αυτή την εβδομάδα, η οποία προβλέπεται ότι θα προκαλέσει διακοπή ρεύματος ραδιοφώνου και απίστευτες οθόνες βόρειου φωτός.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ήλιος απελευθέρωσε τα πιο ισχυρά ρεύματα πλάσματος, γνωστά ως στεφανιαίες εκτοξεύσεις μάζας (CMEs), τα τελευταία 20 χρόνια, προκαλώντας διακοπές επικοινωνίας παγκοσμίως.

Η ηλιακή κηλίδα που προκάλεσε το χάος έχει γυρίσει πίσω και απελευθέρωσε μια ισχυρή έκλαμψη προς την περιοχή της Γης τη Δευτέρα.

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) έχει 60 τοις εκατό πιθανότητα διακοπής ρεύματος την Τρίτη και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.
Πριν τελειώσει αυτός ο τρέχων ηλιακός κύκλος, πιστεύω ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα δώσει πολύ περισσότερα πρωτοσέλιδα.

Συμβαίνουν τόσα πολλά αυτήν τη στιγμή, αλλά αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου σε σύγκριση με αυτό που έρχεται .

Δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν χτυπηθούμε από το ένα καταστροφικό γεγονός μετά το άλλο, και αυτό θα προκαλέσει τεράστιο χάος στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτή την περίοδο σχετικής σταθερότητας όσο ακόμα μπορείτε, γιατί περνάμε σε μια εποχή που ό,τι μπορεί να κλονιστεί θα κλονιστεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail