Στήνεται το σκηνικό για την προφητεία της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης της Αποκάλυψης 6:6;

Θα δούμε σύντομα να εκπληρώνεται μια σημαντική προφητεία στο Βιβλίο της Αποκάλυψης; Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και η πείνα εξαπλώνεται αστραπιαία σε όλο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα το 2024 να είναι έτος καλών συγκομιδών, αλλά δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες δεν συνεργάζονται καθόλου και κακές ειδήσεις σχετικά με τις προβλέψεις συγκομιδής απλώς συνεχίζουν να έρχονται από πολλές από τις σημαντικότερες γεωργικές περιοχές του πλανήτη. Οι παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων γίνονται όλο και πιο περιορισμένες και οι αυξήσεις των τιμών των γεωργικών προϊόντων που παρατηρούμε αυτή τη στιγμή είναι σίγουρα αρκετά δυσοίωνες.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Θα μπορούσε να είναι πιθανό ότι τώρα τίθεται το στάδιο για την προφητεία της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης του εδαφίου της Αποκάλυψης στο 6:6; Σε αυτό το εδάφιο, προειδοποιούμαστε για μια εποχή που οι τιμές των τροφίμων θα εκτοξευθούν σε απολύτως τρομακτικά επίπεδα

Τότε άκουσα μια φωνή στο μέσο των τεσσάρων ζωντανών πλασμάτων που έλεγε: «Ένα λίτρο σιτάρι για μεροκάματο και τρία λίτρα κριθάρι για ένα μεροκάματο, και μην βλάψετε το λάδι και το κρασί».
Σίγουρα δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο.

Είμαστε όμως στο δρόμο προς τα εκεί;

Σε αυτό το άρθρο, θα ήθελα να μοιραστώ τι συμβαίνει πρόσφατα με ορισμένα από τα πιο σημαντικά γεωργικά προϊόντα μας.

Για παράδειγμα, η κακή συγκομιδή στη Βραζιλία έχει προκαλέσει την τιμή του χυμού πορτοκαλιού να διπλασιαστεί περίπου τους τελευταίους 12 μήνες:
Οι τιμές του βασικού πρωινού έχουν ανέβει ραγδαία τα τελευταία χρόνια, εν μέρει λόγω της μείωσης της παραγωγής στη Φλόριντα - τον κύριο παραγωγό χυμού πορτοκαλιού στις ΗΠΑ - και των ακραίων καιρικών φαινομένων στις κύριες περιοχές παραγωγής πορτοκαλιού της Βραζιλίας.

Η γεωργία της Νότιας Αμερικής είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας χυμού πορτοκαλιού στον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι παίζει τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Τα συμβόλαια αναφοράς μελλοντικής εκπλήρωσης παγωμένου συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού, που διαπραγματεύονται στο Intercontinental Exchange της Νέας Υόρκης, έκλεισαν στα 4,77 δολάρια ανά λίβρα την Τετάρτη. Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από την τιμή που είχε καταγραφεί πριν από ένα χρόνο.
Οι τιμές έχουν πέσει τόσο.... «μπανάνες» που ορισμένοι παραγωγοί χυμού πορτοκαλιού στην πραγματικότητα «σκέφτονται να στραφούν σε εναλλακτικά φρούτα»:
Οι παραγωγοί χυμού πορτοκαλιού εξετάζουν το ενδεχόμενο να στραφούν σε εναλλακτικά φρούτα, όπως τα μανταρίνια, καθώς οι τιμές χονδρικής έχουν «γίνει τιμές σε μπανάνες» εν μέσω φόβων για κακή συγκομιδή στη Βραζιλία.

Οι τιμές του συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού έφθασαν στο νέο υψηλό των 4,95 $ (3,88 £) ανά λίβρα στις προθεσμιακές αγορές αυτή την εβδομάδα, αφού οι καλλιεργητές στις κύριες περιοχές παραγωγής πορτοκαλιού της Βραζιλίας δήλωσαν ότι περίμεναν η συγκομιδή να μειωθεί κατά 24% σε σχέση με πέρυσι στα 232 εκατομμύρια 40,8 κιλά κουτιά – χειρότερα από την πτώση 15% που προβλεπόταν προηγουμένως.
Η τιμή του καφέ επίσης εκτοξεύεται.

Οπότε, αν αγαπάς τον καφέ, προμηθεύσου τώρα όσο μπορείς.

Χάρη στις εξαιρετικά ξηρές συνθήκες στη Βραζιλία και το Βιετνάμ, οι τιμές του καφέ αυξήθηκαν «απότομα» αυτή την εβδομάδα:
Οι τιμές του καφέ αυξήθηκαν απότομα την Τρίτη, με τον arabica να εκτινάσσεται σε υψηλό 1 μήνα. Οι τιμές του καφέ εκτινάχθηκαν στα ύψη την Τρίτη υπό την ανησυχία πως η υπερβολική ξηρασία στη Βραζιλία και το Βιετνάμ θα βλάψει τις καλλιέργειες του καφέ και θα περιορίσει την παγκόσμια παραγωγή. Η Somar Meteorologia ανέφερε τη Δευτέρα ότι η περιοχή Minas Gerais της Βραζιλίας δέχθηκε 5,3 mm βροχής ή 69% του ιστορικού μέσου όρου την περασμένη εβδομάδα. Το Minas Gerais αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της καλλιέργειας arabica της Βραζιλίας.

Την περασμένη Τετάρτη, ο έμπορος καφέ Volcafe είπε ότι η παραγωγή καφέ robusta του Βιετνάμ για το 2024/25 μπορεί να είναι μόνο 24 εκατομμύρια σακουλάκια, η χαμηλότερη των τελευταίων 13 ετών, καθώς οι κακές βροχοπτώσεις στο Βιετνάμ έχουν προκαλέσει «μη αναστρέψιμη ζημιά» στα άνθη του καφέ. Η Volcafe προβλέπει επίσης παγκόσμιο έλλειμμα robusta 4,6 εκατομμυρίων σακουλών το 2024/25, μικρότερο έλλειμμα από το έλλειμμα των 9 εκατομμυρίων σακουλών που παρατηρήθηκε το 2023/24, αλλά για τέταρτη συνεχή χρονιά ελλειμμάτων σε κόκκους robusta.
Το σιτάρι αναφέρεται συγκεκριμένα στο εδάφιο Αποκάλυψη 6:6 και το Bloomberg αναφέρει ότι μια συρροή παραγόντων έχει ωθήσει την τιμή του σιταριού στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών
Το σιτάρι άγγιξε για λίγο το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών, καθώς ο κρύος και ξηρός καιρός στους μεγάλους παραγωγούς και ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία εντείνουν τις ανησυχίες για την προσφορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ανέβηκαν έως και 3,3% στο Σικάγο, προτού εξισορροπήσουν μέρος του κέρδους. Οι αναλυτές έχουν μειώσει τις εκτιμήσεις παραγωγής για τον κορυφαίο εξαγωγέα Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ η Ουκρανία οδεύει προς τον πιο ξηρό Μάιο που έχει καταγραφεί. Οι ιστορικά χαμηλές βροχοπτώσεις στη Δυτική Αυστραλία προσθέτουν επίσης νευρικότητα.
Δυστυχώς, αυτό είναι μόνο η αρχή.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως η τιμή του σιταριού σύντομα θα είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι είναι τώρα.

Έτσι, αν νομίζετε πως η τιμή του ψωμιού είναι υψηλή τώρα, απλώς περιμένετε μέχρι να δείτε τι θα ακολουθήσει.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του βοείου κρέατος μόλις εκτινάχθηκε σε άλλο ένα ολοκαίνουργιο ρεκόρ όλων των εποχών:
Οι τιμές του βοείου κρέατος εκτοξεύτηκαν σε νέο υψηλό ρεκόρ αυτό το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης, καθώς οι ειδικοί του κλάδου προειδοποιούν ότι το κόστος θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνεται ακόμη περισσότερο εάν οι τρέχουσες κανονιστικές και οικονομικές συνθήκες παραμείνουν αμετάβλητες.

Πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία δείχνουν πως η "λιανική αξία όλων των φρέσκων βοδινών", μια σύνθετη αξία που βασίζεται στις τιμές λιανικής επιλογής βοείου κρέατος, άλλου βοείου κρέατος και χάμπουργκερ, εκτοξεύτηκε στα 794,90 δολάρια τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Συμβούλιο Οικονομικών Ερευνών, την υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί.
Το μέγεθος του κοπαδιού βοοειδών των ΗΠΑ είναι το μικρότερο που έχει υπάρξει εδώ και δεκαετίες, και ένας κτηνοτρόφος ονόματι Shad Sullivan προειδοποίησε πρόσφατα ότι το βόειο κρέας θα είναι σύντομα μια πολυτέλεια που μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά σε τακτική βάση:
«Βλέπουμε τις τιμές σε υψηλό όλων των εποχών και πλησιάζουμε σε εκείνο το σημείο που ο καταναλωτής θα πει, δεν μπορώ να ανταπεξέλθω πια. Είναι πολύ δαπανηρό», είπε ο κ. Σάλιβαν.

«Αυτοί (αξιωματούχοι και ρυθμιστικές αρχές) προσπαθούν να ωθήσουν αυτές τις υψηλές τιμές ως νέο κανόνα όπου το κρέας είναι μόνο μια απόλαυση για τους πλούσιους. Εκεί μας σπρώχνουν και εκεί πάμε».
Μπορεί να σκέφτεστε ότι αν το βοδινό κρέας γίνει πολύ ακριβό, απλά θα φάτε περισσότερο κοτόπουλο και γαλοπούλα.

Δυστυχώς, οι τιμές του κοτόπουλου και της γαλοπούλας είναι έτοιμες να αυξηθούν πολύ χάρη στον H5N1.

Ένα νέο κύμα της γρίπης των πτηνών σαρώνει το έθνος και η Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης της Αϊόβα Κιμ Ρέινολντς μόλις κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια κομητεία της πολιτείας της λόγω μιας επιδημίας εκεί:
Η Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης της Αϊόβα, Κιμ Ρέινολντς, υπέγραψε διακήρυξη καταστροφής την Τρίτη για μια από τις κομητείες της πολιτείας της, καθώς αξιωματούχοι δημόσιας υγείας ετοιμάζονται να θανατώσουν περισσότερα από 4 εκατομμύρια κοτόπουλα που εκτέθηκαν σε μια εξαιρετικά μεταδοτική γρίπη των πτηνών.

Η εντολή έρχεται μετά την επιβεβαίωση κρούσματος γρίπης των πτηνών σε ένα μεγάλο κοπάδι κοτόπουλων που γεννούν αυγά στην κομητεία Σιού την Τρίτη από κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους της γεωργίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του CBS News.

Ως αποτέλεσμα, τα ζώα θα θανατωθούν και τα λείψανά τους θα απομονωθούν σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της μόλυνσης.
Συνολικά, περίπου 4,2 εκατομμύρια κοτόπουλα θα θανατωθούν.

Απλώς σκεφτείτε την τελευταία φράση για μια στιγμή.

Πώς πιστεύετε ότι θα επηρεάσει τις τιμές των αυγών η απώλεια 4,2 εκατομμυρίων κοτόπουλων;

Όπου κι αν κοιτάξεις, υπάρχουν σημάδια ταλαιπωρίας. Δυστυχώς, όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που οι ξένοι έχουν περισσότερο έλεγχο στην προσφορά τροφίμων μας από ποτέ.

Οι ξένοι ελέγχουν πλέον περισσότερα από 43 εκατομμύρια στρέμματα αγροτικής γης των ΗΠΑ, και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει βαθιά:
Ένας πρόσφατος χάρτης αποκάλυψε την ανησυχητική τάση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) να αποκτά τεράστιες εκτάσεις αμερικανικής γεωργικής γης, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Η ξένη ιδιοκτησία αγροτικής γης στις ΗΠΑ επεκτάθηκε σε περίπου 43,4 εκατομμύρια στρέμματα το 2022, σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Σύμφωνα με το USDA, η ιδιοκτησία των Κινέζων επενδυτών στη γεωργική γη των ΗΠΑ έχει εκτοξευθεί από μόλις 13.720 στρέμματα το 2010 σε εκπληκτικά 346.915 στρέμματα έως το 2022 από τα 43 εκατομμύρια στρέμματα.

Οι κινεζικές οντότητες κατέχουν γεωργική γη σε 29 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.
Προειδοποιώ εδώ και πολλά χρόνια ότι οι παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων θα γίνονται όλο και πιο στενές.

Τώρα συμβαίνει ακριβώς μπροστά στα μάτια μας, και εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι πηγαίνουν για ύπνο πεινασμένοι κάθε βράδυ.

Μακάρι να μπορούσα να πω ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν σύντομα, αλλά δεν μπορώ.

Πραγματικά ζούμε στους έσχατους καιρούς, και τα πράγματα που είναι γραμμένα στο Βιβλίο της Αποκάλυψης πραγματικά θα πραγματοποιηθούν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail