Το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ επιβάλλει στην Ουγγαρία τεράστιο πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ για τον αποκλεισμό των μεταναστών, συν 1 εκατ. ευρώ κάθε μέρα

pixabay / artbejo
Freepen.gr - Το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επέβαλε στην Ουγγαρία ένα τεράστιο πρόστιμο επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με απόφαση του 2020, σύμφωνα με την οποία η χώρα εμπόδιζε τους μετανάστες στα σύνορά της χρησιμοποιώντας παράνομες πολιτικές.

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ουγγρικής κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν να γράφει στο X ότι "η απόφαση του ΔΕΚ να επιβάλει πρόστιμο στην Ουγγαρία 200 εκατ. ευρώ συν 1 εκατ. ευρώ ημερησίως για την υπεράσπιση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εξοργιστική και απαράδεκτη. Φαίνεται πως οι παράνομοι μετανάστες είναι πιο σημαντικοί για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών από τους δικούς τους Ευρωπαίους πολίτες".

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δημοσίευσε την απόφαση στο Χ, σημειώνοντας ότι αναφέρεται στη "μη συμμόρφωση της Ουγγαρίας με την απόφαση του Δικαστηρίου της 17ης Δεκεμβρίου 2020".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail