Το Κίεβο απειλείται από πιθανή ρωσική επίθεση στην περιοχή Sumy

Freepen.gr - Η συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο φέρνει καθημερινά νέα αποτελέσματα, ενώ το Κίεβο απειλείται από πιθανή ρωσική επίθεση σε άλλη περιοχή, γράφει το southfront.press.

Αφού τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν τα σύνορα πριν από αρκετές ημέρες, συνεχίζουν την επιτυχημένη επίθεσή τους προς το Χάρκοβο, προελαύνοντας προς διάφορες κατευθύνσεις. Τόσο Ρώσοι όσο και Ουκρανοί στρατιωτικοί παρατηρητές ανέφεραν ότι ο ρωσικός στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του το χωριό Λουκιάντσι. Ρωσικές ομάδες εφόδου πλησιάζουν την πόλη Liptsy ο έλεγχος της οποίας θα τους ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω προέλαση προς τα δυτικά σε ένα ευρύ μέτωπο. Οι υποχωρούσες Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχειρούν να οικοδομήσουν επειγόντως άμυνα στην πόλη για να επιβραδύνουν το ρυθμό της ρωσικής επίθεσης.

Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην ημίκλειστη πόλη Βολτσάνσκ, η οποία αποτελεί ένα από τα κύρια ουκρανικά οχυρά στην πρώτη γραμμή της άμυνάς τους στην περιοχή. Οι μάχες έχουν ήδη φτάσει στο τοπικό εργοστάσιο αδρανών υλικών. Ο ουκρανικός στρατός δίνει σκληρή μάχη για να κρατήσει την άμυνά του στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Το εργοστάσιο εξόρυξης πετρελαίου Volchansk, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Volchya, μετατράπηκε σε ουκρανικό προπύργιο στην πόλη.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης προέλασης προς αυτές τις δύο κύριες κατευθύνσεις στην περιοχή του Χάρκοβο, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν με ταχείς ρυθμούς τη ζώνη ελέγχου τους στις πεδινές περιοχές. Έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους αρκετές δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή Neskuchnoe, ισιώνοντας το μέτωπο στις ουκρανικές συνοριακές περιοχές.

Οι αξιωματούχοι στο Κίεβο προσπαθούν να καθησυχάσουν το ακροατήριό τους, υποστηρίζοντας ότι η στρατιωτική διοίκηση μεταφέρει προετοιμασμένες ενισχύσεις στην περιοχή της ρωσικής διάρρηξης, αλλά σύμφωνα με ουκρανικές πηγές παρακολούθησης, οι εφεδρικές μονάδες πάρθηκαν από άλλα μέτωπα, γεγονός που αποδυναμώνει την ουκρανική άμυνα σε όλο το μέτωπο. Δεν συμφωνούν όλες οι μονάδες με την απόφαση του Κιέβου. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η περιβόητη 3η ταξιαρχία εφόδου Azov αρνήθηκε να εκτελέσει τη διαταγή του Ουκρανού αρχιστράτηγου Sirsky. Νωρίτερα, η μονάδα αυτή είχε αρνηθεί να πολεμήσει μέχρι θανάτου για την Avdeevka.

Οι νέες ρωσικές νίκες στο Χάρκοβο προκάλεσαν δυσαρέσκεια στον ουκρανικό στρατό. Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας κατηγόρησε δημοσίως τον Αρχιστράτηγο για μια ακόμη ήττα. Εν τω μεταξύ, οι Ουκρανοί στρατιώτες αναζητούν τη βαριά οχυρωμένη γραμμή άμυνας δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά μήκος των συνόρων για την οποία καυχιόταν ο Ζελένσκι πριν από μήνες.

Ταυτόχρονα, οι απειλούμενες ουκρανικές αρχές άρχισαν την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού από την πόλη Belopolye και τα χωριά που βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα στην περιοχή Sumy. Από την περιοχή αυτή ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει σφοδρά τα ρωσικά συνοριακά χωριά στην περιοχή του Κουρσκ.

Οι ενέργειες του Κιέβου επιβεβαιώνουν ότι η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση απειλείται από το ενδεχόμενο μιας νέας ρωσικής επίθεσης στην περιοχή του Sumy, ενώ οι κύριες ρωσικές δυνάμεις που προετοιμάζονται για μια διάρρηξη στα βόρεια μέτωπα δεν έχουν ακόμη εισέλθει στις μάχες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail