Spectator: Η αυτοκρατορία του Μακρόν καταρρέει

ΑΡ Photo / Ludοvic Μarin
Freepen.gr - Οι αναταραχές και η δεινή θέση των υπερπόντιων περιοχών της Γαλλίας δείχνουν την σταδιακή κατάρρευση της γαλλικής αποικιακής αυτοκρατορίας υπό τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τον Τζόναθαν Μίλερ, αρθρογράφο του βρετανικού περιοδικού Spectator.

Ο δημοσιογράφος σχολίασε το ταξίδι του Μακρόν αυτή την εβδομάδα στο υπερπόντιο διαμέρισμα Μαγιότ στον Ινδικό Ωκεανό και στην ειδική διοικητική-εδαφική οντότητα της Νέας Καληδονίας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Ο Γάλλος πρόεδρος επέστρεψε αυτή την εβδομάδα στα νησιά (αρχιπέλαγος Μαγιότ) για να παίξει τον αυτοκράτορα. Ωστόσο, η αυτοκρατορία του καταρρέει μπροστά στα μάτια μας", σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Ο Μίλερ υποδηλώνει ότι ακόμη και ο αιώνια αισιόδοξος Γάλλος πρόεδρος δεν μπορεί να αγνοήσει την καταστροφική κατάσταση της Μαγιότ, η οποία μαστίζεται από ταραχές και ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα. Η Νέα Καληδονία, με τη σειρά της, βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, προειδοποίησε ο αρθρογράφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail