Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί είναι «παγιδευμένοι» σε έναν ατελείωτο κύκλο χρέους που τους ξεζουμίζει οικονομικά

Γνωρίζατε ότι τα νοικοκυριά των ΗΠΑ έχουν χρέη 17.690.000.000.000 δολαρίων; Φυσικά το χρέος των νοικοκυριών είναι μόνο ένα μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης ιστορίας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει χρέος 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, οι πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις πνίγονται απολύτως στο χρέος και τις μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις και το εταιρικό χρέος βρίσκεται σε υψηλό όλων των εποχών. Ως κοινωνία, βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη υπερφαγία χρέους στην ιστορία του κόσμου και απλώς χειροτερεύει κάθε χρόνο. Οι προηγούμενες γενιές μας παρέδωσαν μια οικονομία που μας παρείχε ένα απίστευτα υψηλό βιοτικό επίπεδο, αλλά πάντα έπρεπε να έχουμε περισσότερα. Έτσι, δανειζόμασταν και ξοδεύαμε χωρίς τέλος, και τώρα πλησιάζει γρήγορα η ημέρα του λογαριασμού μας.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με τη Fed της Νέας Υόρκης, το χρέος των νοικοκυριών των ΗΠΑ σημείωσε άλλο ένα υψηλό ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους:

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, το συνολικό χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε σε νέο ρεκόρ 17,69 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 184 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,1% από το προηγούμενο τρίμηνο. Η αύξηση προήλθε κυρίως από το άλμα των υπολοίπων στεγαστικών δανείων, τα οποία αυξήθηκαν κατά 190 δισεκατομμύρια δολάρια από το προηγούμενο τρίμηνο στα 12,44 τρισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Μαρτίου.
Αν μπορούσαμε να διαχειριστούμε όλο αυτό το χρέος, δε θα υπήρχε πολύς λόγος ανησυχίας.

Δυστυχώς, τα ποσοστά παραβατικότητας αυξάνονται.

Στην πραγματικότητα, το ποσοστό των υπολοίπων πιστωτικών καρτών σε σοβαρές παραβάσεις έχει ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012
Ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών καθυστερεί τις μηνιαίες πληρωμές των πιστωτικών του καρτών, καθώς συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τον υψηλό πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Οι καθυστερήσεις πληρωμών με πιστωτικές κάρτες, οι οποίες έχουν ήδη ξεπεράσει τα προ της πανδημίας επίπεδα, συνέχισαν να αυξάνονται το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Η ροή του χρέους των πιστωτικών καρτών που κινείται σε καθυστέρηση έφθασε το 8,9% το πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, έναντι 8,5% το προηγούμενο τρίμηνο και 5,87% στο τέλος του 2023. Μάλιστα, το ποσοστό των υπολοίπων πιστωτικών καρτών σε σοβαρή καθυστέρηση σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012.
Το 2012, μόλις βγαίναμε από τη Μεγάλη Ύφεση.

Τώρα έχει ξεκινήσει μια νέα οικονομική κρίση και εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Εάν χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες, είναι πολύ σημαντικό να τις εξοφλείτε πλήρως κάθε μήνα.

Δυστυχώς, περίπου το 44 τοις εκατό όλων των κατόχων καρτών δεν το κάνει αυτό:
Τα συνολικά υπόλοιπα πιστωτικών καρτών ανήλθαν συνολικά σε 1,115 τρισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους, 129 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από πέρυσι. Για χρήστες καρτών που πληρώνουν το υπόλοιπό τους εξ ολοκλήρου κάθε μήνα, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, σύμφωνα με την Bankrate, περίπου το 44% των δανειοληπτών φέρει χρέος πιστωτικών καρτών από μήνα σε μήνα.
Ήταν ανέκαθεν οικονομική αυτοκτονία να κουβαλάς τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών από μήνα σε μήνα, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα σήμερα επειδή τα επιτόκια είναι τόσο γελοία υψηλά:
Η αύξηση της χρήσης πιστωτικών καρτών και του χρέους είναι ιδιαίτερα ανησυχητική επειδή τα επιτόκια είναι αστρονομικά υψηλά. Το μέσο ετήσιο επιτόκιο πιστωτικών καρτών, ή APR, σημείωσε νέο ρεκόρ 20,72% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με βάση δεδομένων της Bankrate που χρονολογείται από το 1985. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 19% τον Ιούλιο του 1991.

Αν οι άνθρωποι έχουν χρέος για να αντισταθμίσουν τις απότομες τιμές, μπορεί να καταλήξουν να πληρώνουν περισσότερα για τα είδη μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, αν χρωστάτε 5.000 δολάρια σε χρέος, κάτι που κάνουν οι Αμερικανοί κατά μέσο όρο, τα τρέχοντα επίπεδα APR σημαίνουν ότι θα χρειαστούν περίπου 279 μήνες και 8.124 δολάρια σε τόκους για να εξοφλήσετε το χρέος κάνοντας τις ελάχιστες πληρωμές.
Ενθαρρύνω πάντα τους αναγνώστες μου να εξοφλήσουν το χρέος υψηλών τόκων το συντομότερο δυνατό.

Εάν έχετε χρέος πιστωτικής κάρτας, η εξάλειψή του θα πρέπει να είναι ο νούμερο ένα οικονομικός σας στόχος.

Δυστυχώς, η νέα έκθεση της Fed της Νέας Υόρκης μας λέει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών καθυστερούν τις πιστωτικές τους κάρτες και τα δάνεια αυτοκινήτων τους:
Η έκθεση της Fed έδειξε ότι το 6,9% του χρέους των πιστωτικών καρτών μετατράπηκε σε σοβαρή καθυστέρηση το περασμένο τρίμηνο, από 4,6% πριν από ένα χρόνο. Και για τους κατόχους πιστωτικών καρτών ηλικίας 18-29 ετών, το 9,9% των υπολοίπων ήταν σε σοβαρή καθυστέρηση.

Οι παραβάσεις των δανείων αυτοκινήτου είναι επίσης υψηλότερες, καθώς η μέση μηνιαία πληρωμή αυτοκινήτου εκτινάχθηκε στα 738 δολάρια το 2023. Σχεδόν το 2,8% των δανείων αυτοκινήτου είναι τώρα σε καθυστέρηση 90 ή περισσότερων ημερών - αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Τα δάνεια αυτοκινήτων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία χρέους μετά το χρέος των ενυπόθηκων δανείων, με 1,62 τρισεκατομμύρια δολάρια ανεξόφλητα.
Δεκάδες εκατομμύρια νοικοκυριά των ΗΠΑ έχουν υπερεκταθεί σημαντικά οικονομικά.

Όταν φτάσετε σε ένα σημείο όπου χρωστάτε τόσο πολύ που μετά βίας μπορείτε να κάνετε τις ελάχιστες πληρωμές, μπορεί να αισθάνεστε ότι είστε «παγιδευμένοι» χωρίς διέξοδο:
Τα υψηλά επιτόκια ωθούν τους Αμερικανούς χαμηλού και μέτριου εισοδήματος που έχουν μείνει πίσω στις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και τα δάνεια αυτοκινήτων στο χείλος του γκρεμού, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

«Είναι τρελό», είπε η 43χρονη βετεράνος του στρατού Όρα Ντόρσεϊ στους New York Times. «Καθιστά δύσκολο να ξεφύγεις από το χρέος. Φαίνεται ότι πληρώνεις μόνο τους τόκους».

«Δεν έχουμε την πίστωση για να μπορέσουμε να αγοράσουμε ένα σπίτι και έχουμε ένα σωρό χρέη, είτε φοιτητικά δάνεια είτε χρέη πιστωτικών καρτών», είπε ο 31χρονος Κρις Νουν, που οδηγεί για την εφαρμογή παράδοσης DoorDash. οι καιροί. «Έτσι είμαστε παγιδευμένοι».

Η Dorsey είπε στο ρεπορτάζ πως προσπαθεί να μειώσει τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί μετά από διάφορα προβλήματα υγείας εδώ και χρόνια. Δουλεύει τρεις δουλειές για να μειώσει το σημαντικό της χρέος.
Σήμερα, οι Αμερικανοί είναι πιο απαισιόδοξοι για την οικονομία από ό,τι ήταν εδώ και πολύ καιρό.

Μπορεί να είναι απολύτως συντριπτικό να δουλεύεις όσο πιο σκληρά μπορείς και να μην έχεις αρκετά χρήματα για όλους τους λογαριασμούς.

Εάν αισθάνεστε τεράστιο άγχος για τα οικονομικά σας, σίγουρα δεν είστε μόνοι.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, περίπου το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού παλεύει με προβλήματα ψυχικής υγείας λόγω οικονομικού στρες:
Περίπου οι μισοί ενήλικες στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας λόγω της οικονομικής τους κατάστασης.

Το σαράντα επτά τοις εκατό των ενηλίκων λέει πως οι ανησυχίες για τα χρήματα έχουν, τουλάχιστον περιστασιακά, προκαλέσει άγχος, στρες, ανησυχητικές σκέψεις, απώλεια ύπνου, κατάθλιψη ή άλλες επιπτώσεις, σύμφωνα με την τελευταία Έρευνα Χρημάτων και Ψυχικής Υγείας της Bankrate.

Περίπου το 65% από αυτούς δηλώνουν ότι η μεγαλύτερη ανησυχία τους είναι ο πληθωρισμός και η άνοδος των τιμών και σχεδόν το 60% λέει πως το άγχος τους προέρχεται από την πληρωμή καθημερινών εξόδων, όπως τα είδη παντοπωλείου και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Περίπου το 56% δηλώνει ότι ανησυχεί μήπως έχει αρκετές οικονομίες έκτακτης ανάγκης και το 47% ανησυχεί περισσότερο για το χρέος, σύμφωνα με την έρευνα.
Αφού είδαμε τέτοιους αριθμούς, πώς μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως η οικονομία των ΗΠΑ είναι σε καλή κατάσταση;

Το επίπεδο του οικονομικού πόνου που ήδη παρακολουθούμε είναι απολύτως συγκλονιστικό, και οι συνθήκες θα επιδεινωθούν μόνο κατά τους χαοτικούς μήνες και χρόνια που μας περιμένουν.

Αλλά παρόλο που οι ηγέτες μας συνεχίζουν να παίρνουν απίστευτα απερίσκεπτες αποφάσεις μετά από απίστευτα απερίσκεπτες αποφάσεις, πολλοί άνθρωποι εκεί έξω εξακολουθούν να είναι πεπεισμένοι ότι όλα θα πάνε καλά με κάποιο τρόπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail