Politico: Η απόφαση της Γαλλίας να καλέσει τη Ρωσία στον εορτασμό της απόβασης στη Νορμανδία αιφνιδίασε τη Δύση

RIA Novosti / Alexey Mayshev
Freepen.gr - Η απόφαση της Γαλλίας να προσκαλέσει τη Ρωσία σε μια τελετή για τον εορτασμό της 80ής επετείου της απόβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία έχει ανησυχήσει τους συμμάχους, γράφει το Politico.

«Το Παρίσι αιφνιδίασε τις δυτικές χώρες τον περασμένο μήνα όταν ανακοίνωσε ότι απευθύνει πρόσκληση στη Μόσχα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το άρθρο σημειώνει ότι αξιωματούχοι από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και δύο άλλους συμμάχους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την κίνηση αυτή.

Ένας εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε πως οι ενέργειες της Γαλλίας - όχι μόνο να προσκαλέσει τη Ρωσία στη Νορμανδία, αλλά και να φιλοξενήσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αυτόν τον μήνα και να στείλει έναν εκπρόσωπο στην ορκωμοσία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν - ήταν ανησυχητικές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail