FT: Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να προκαλέσουν διχόνοια στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας

RIA Novosti / ΡΟΟL
Freepen.gr - Η επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στο Πεκίνο κατέδειξε ότι η Ουάσινγκτον είναι απίθανο να καταφέρει να προκαλέσει διχόνοια στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν άμεσο συμφέρον από ένα τέτοιο σενάριο, γράφει ο αρθρογράφος Gideon Rahman των βρετανικών Financial Times.

«Μια τέτοια γεωπολιτική κίνηση είναι απίθανο να λειτουργήσει στην πράξη - τουλάχιστον για το ορατό μέλλον. Η θερμή υποδοχή του Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα αποτελεί απόδειξη της ασύγκριτης δύναμης των σινορωσικών σχέσεων", αναφέρει το άρθρο.

Το άρθρο σημειώνει επίσης ότι πολλοί Αμερικανοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανησυχούν από την ταχεία προσέγγιση μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου. Οι συνδυασμένες δυνάμεις των δύο υπερδυνάμεων, που επιδιώκουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία από τον δυτικό κόσμο, αυξάνουν τις πιθανότητες να μετατοπιστεί η ισορροπία δυνάμεων υπέρ των αντιπάλων του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, η Ουάσινγκτον δεν έχει επί του παρόντος τίποτα να προσφέρει στην Κίνα ως υποκατάστατο των αμοιβαία επωφελών σχέσεων με τη Ρωσία, δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail