Η ΕΚΤ πιέζει τις τράπεζες να εγκαταλείψουν τη Ρωσία - FT

pixabay / oberaichwald
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιέζει τις τράπεζες της Ευρωζώνης που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία να επιταχύνουν την έξοδό τους λόγω του κινδύνου των αμερικανικών κυρώσεων, αναφέρουν οι Financial Times, επικαλούμενοι διάφορα πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα.

Η ρυθμιστική αρχή με έδρα τη Φρανκφούρτη φέρεται να έχει αποστείλει επιστολές στους δανειστές με αίτημα για ένα «σχέδιο δράσης» για τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία ήδη από τον επόμενο μήνα.

Ορισμένες τράπεζες της ΕΕ - μεταξύ των οποίων η Raiffeisen Bank International (RBI) της Αυστρίας, η ιταλική UniCredit, ο ολλανδικός δανειστής ING, οι γερμανικές Commerzbank και Deutsche Bank, η ουγγρική OTP Bank, η ιταλική Intesa SanPaolo και η σουηδική SEB - διατηρούν παρουσία στη ρωσική αγορά παρά τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η παρέμβαση της Ουάσινγκτον έχει οδηγήσει σε αυξανόμενη ανησυχία στη ρυθμιστική αρχή της ΕΕ ότι η Raiffeisen και άλλες τράπεζες θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι πιθανών καταστολών, θέτοντας ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα του μπλοκ σε κίνδυνο σοβαρής ζημίας, δήλωσε στους FT πρόσωπο που γνωρίζει τη θέση της ΕΚΤ.

«Η αντίδραση της ΕΚΤ στις αμερικανικές παρεμβάσεις δείχνει τη μεγάλη εξάρτηση της Ευρώπης από τις ΗΠΑ», δήλωσε στην εφημερίδα σύμβουλος των τραπεζών με ρωσικές μονάδες. «Είμαστε περισσότερο ακόλουθοι παρά ηγέτες στις κρίσεις που αφορούν ευρωπαϊκές εταιρείες».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail