Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία μπορεί να σημαίνουν το τακτικό πυρηνικό χτύπημα της Ρωσίας

Photo: commons.wikimedia.org by Mike1979 Russia is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 του ΝΑΤΟ μπορεί να προκαλέσουν τη Ρωσία να επιφέρει πυρηνικό πλήγμα στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η Ουκρανία θα μπορεί να χρησιμοποιεί μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Δανίας για να επιτίθεται σε στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία, δήλωσε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Lars Løkke Rasmussen.

«Η σύντομη απάντηση είναι ναι», δήλωσε ο Rasmussen στους δημοσιογράφους. Αυτή δεν είναι μια νέα θέση, αποτελούσε μέρος του σχεδίου μεταφοράς [των μαχητικών F-16]. Όταν το συζητήσαμε με την Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής του δανικού Κοινοβουλίου, καταλάβαμε σαφώς πως αυτό αποτελεί μέρος της αυτοάμυνας και θα πρέπει να είναι δυνατή η επίθεση σε στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος του επιτιθέμενου", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η Δανία ανακοίνωσε τη μεταφορά 19 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία τον Αύγουστο του 2023. Έγινε η δεύτερη χώρα μετά την Ολλανδία που αναλαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία. Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen υποσχέθηκε την πρώτη παράδοση οκτώ F-16 το 2024 και άλλων πέντε το 2025.

Η Ρωσία ετοιμάζει τακτικά πυρηνικά όπλα

Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ έκανε εικασίες σχετικά με την πιθανή ημερομηνία κατά την οποία η Ρωσία θα μπορούσε να επιφέρει ένα τακτικό πυρηνικό πλήγμα στην Ουκρανία.

Τα μαχητικά F16 που ζήτησε η Ουκρανία είναι φορείς πυρηνικών όπλων, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, η κατάσταση αυτή μπορεί να σημαίνει πως η Μόσχα υπαινίσσεται τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων (TNW) σε περίπτωση που τα μαχητικά F-16 εμφανιστούν στην Ουκρανία!

«Υποτίθεται ότι τα F-16 βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία. Μπορούν να αρχίσουν να πετούν στις αρχές Ιουνίου. Αυτό σημαίνει πως ένα τακτικό πυρηνικό χτύπημα μπορεί να γίνει αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία", εκτίμησε ο Μαρκόφ.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail