Πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών: Τα F-16 θα καούν όπως ο υπόλοιπος δυτικός εξοπλισμός

U.S. Air National Guard / Tech. Sgt. Caycee Watson
Freepen.gr - Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 δεν θα καούν χειρότερα από άλλα υπερθεματισμένα δυτικά συστήματα, δήλωσε στο RIA Novosti ο Scott Ritter, συνταξιούχος αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και στρατιωτικός αναλυτής.

«Το F-16 ακριβώς όπως και τα άρματα μάχης Leopard, όπως και το Abrams, όπως και το όχημα μάχης Bradley - είναι απλώς μια υπερφίαλη δυτική τεχνική που μπορεί να καταρριφθεί, που καίγεται εξίσου καλά με άλλα τεχνικά μέσα. Και όταν έρθει αυτή η στιγμή, αυτό θα σημάνει πραγματικά το τέλος της ικανότητας της Ουκρανίας να στηρίξει αυτόν τον πόλεμο, διότι σε εκείνο το σημείο θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Κανείς δεν θα τους βοηθήσει, όλα έχουν χαθεί", δήλωσε ο Ρίτερ.

Τόνισε πως αν αυτά τα μαχητικά φτάσουν ποτέ στην Ουκρανία, δεν θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία της σύγκρουσης - «θα ανατιναχτούν στο έδαφος, θα καταρριφθούν στον αέρα, δε θα μπορέσουν να αλλάξουν την έκβαση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail