Η Ρωσία θα λάβει αντίμετρα στις απειλές της Ιαπωνίας, λέει ο πρέσβης στο Τόκιο

Marine Corps / Lance Cpl. Ethan LeBlanc
Freepen.gr - Η Ρωσία παρακολουθεί στενά την εντατικοποίηση των ιαπωνικο-αμερικανικών ασκήσεων κοντά στα σύνορά της στην Άπω Ανατολή και προειδοποιεί τακτικά το Τόκιο ότι θα αναγκαστεί να λάβει αντίμετρα για να εμποδίσει τις στρατιωτικές απειλές, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ιαπωνία Νικολάι Νοζντρέφ σε συνέντευξή του στο RIA Novosti με αφορμή την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου.

«Παρακολουθούμε με αυξημένη προσοχή την εντατικοποίηση των ιαπωνο-αμερικανικών ελιγμών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν εξωτερικούς παράγοντες, κοντά στα σύνορα της Άπω Ανατολής μας. Προειδοποιούμε τακτικά το Τόκιο πως αν συνεχιστεί αυτή η δραστηριότητα, θα αναγκαστούμε να λάβουμε αντίμετρα προκειμένου να εμποδίσουμε τις στρατιωτικές απειλές προς τη Ρωσία", δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Ιαπωνία.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Διοίκησης Ειρηνικού του αμερικανικού στρατού δήλωσε στο RIA Novosti ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν να αναπτύξουν πυραυλικά συστήματα μεσαίου βεληνεκούς στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν στις 15 Απριλίου πως ανέπτυξαν για πρώτη φορά το πυραυλικό σύστημα μεσαίου βεληνεκούς MRC στις Φιλιππίνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail