Το Κίεβο κρύβει τα ρωσικά επιτυχημένα χτυπήματα σε όλη την Ουκρανία

Freepen.gr - Τη νύχτα της 19ης Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέο κύμα πλήγματος ακριβείας σε ουκρανικές εγκαταστάσεις στα μετόπισθεν. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν βροντερά σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας στα δυτικά, ανατολικά και κεντρικά τμήματα της χώρας, μεταξύ άλλων στις περιοχές Vinnytsia, Odessa, Mykolaiv και Κίεβο, καθώς και στις ανατολικές συνοριακές περιοχές, αναφέρει το southfront.press.

Με τη σειρά του, το καθεστώς του Κιέβου κήρυξε άλλη μια ψεύτικη νίκη. Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αντιστράτηγος Nikolai Oleshchuk, ανέφερε για την υποτιθέμενη απόκρουση της ρωσικής επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη χθες το βράδυ από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «και τα 37 UAV που συμμετείχαν στη νυχτερινή επίθεση εναντίον ουκρανικών εγκαταστάσεων φέρονται να καταρρίφθηκαν πάνω από τις περιοχές του Κιέβου, της Χερσώνας, του Μυκολαίβ, του Σούμι, της Οδησσού, του Τσερκάσι, της Βινίτσια και του Ζιτόμιρ». Ο στρατιωτικός αξιωματούχος υποστήριξε ότι τα ρωσικά UAV Geran εκτοξεύθηκαν από τις περιοχές Κουρσκ και Κρασνοντάρ. Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός ανέπτυξε δυνάμεις αεράμυνας σε επιφυλακή, κινητές ομάδες πυρός και εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου για την απόκρουση της επίθεσης.

Ενώ ο Ουκρανός στρατηγός πανηγύριζε στα μέσα ενημέρωσης για μια ψεύτικη νίκη, εκρήξεις βροντοφώναζαν σε όλη τη χώρα.

Ουκρανικές πηγές παρακολούθησης επιβεβαίωσαν ρωσικά πλήγματα στη δυτική περιοχή Zhitomir, όπου ρωσικοί πύραυλοι προκάλεσαν ζημιές στο ουκρανικό σύστημα αεράμυνας.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Κιέβου. Σύμφωνα με τις τοπικές αναφορές, ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν εκτοξευτή ενός άλλου συστήματος αεράμυνας στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στα νότια της χώρας, μια μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχε στόχο την περιοχή της Οδησσού, όπου μόνο τα μισά περίπου από τα εκτοξευθέντα ρωσικά UAV αναχαιτίστηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας.

Ami τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βαριές βόμβες και πύραυλοι σφυροκοπούν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα μετόπισθεν στις παραμεθόριες περιοχές Σούμι και Χάρκοβο. Χθες το βράδυ, μια μεγάλη έκρηξη κεραυνοβολήθηκε σε μια από τις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη Konotop, που βρίσκεται στην περιοχή Sumy αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία.

Πολεμώντας στα μέσα ενημέρωσης, το Κίεβο λέει ψέματα για τις νίκες των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας, ενώ ο Ζελένσκι και όλα τα δημόσια πρόσωπα εκλιπαρούν τις χώρες του ΝΑΤΟ να προμηθεύσουν τον ουκρανικό στρατό με περισσότερα δυτικά συστήματα αεράμυνας για να αντικαταστήσουν τα χαμένα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναγκάζονται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Κιέβου, αναζητώντας νέες δικαιολογίες για την άρνηση ή την ανεπάρκεια των στρατιωτικών προμηθειών.

Ταυτόχρονα, ηχηρές φωνές στην ΕΕ προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για την επερχόμενη κλιμάκωση και την περαιτέρω εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ στην ένοπλη σύγκρουση. Για παράδειγμα, ο Γερμανός πολιτικός Nico Lange πρότεινε στις χώρες του ΝΑΤΟ να αναπτύξουν τα συστήματα αεράμυνάς τους για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του ουρανού πάνω από τη Δυτική Ουκρανία. Υποστήριξε πως η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σλοβακία θα μπορούσαν να καταστρέψουν ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, ώστε να επιτρέψουν στον ουκρανικό στρατό να μετακινήσει τα συστήματα αεράμυνας από το δυτικό τμήμα της χώρας πιο κοντά στη γραμμή του μετώπου στα ανατολικά. Ο Γερμανός πιστεύει ότι τα πλήγματα κατά των ρωσικών πυραύλων με στόχο την καταστροφή τους από το έδαφος των χωρών του ΝΑΤΟ είναι νόμιμα και δεν έρχονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, αλλά δεν διευκρινίζει πως πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς έναν μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη, ο οποίος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πυρηνικό. Μέχρι στιγμής, ο Γερμανός πολιτικός έχει εκφράσει μόνο έναν από τους πιθανούς τρόπους για την περαιτέρω εμπλοκή των χωρών της ΕΕ στον πόλεμο, ο οποίος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πυρηνικό. Οι συνεχιζόμενες συζητήσεις αποσκοπούν στην προετοιμασία της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την επερχόμενη κλιμάκωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail