Νεκρός ο πρόεδρος του Ιραν και ο υπουργός εξωτερικών σε συντριβή ελικοπτέρου

Freepen.gr - Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ελικοπτέρου στη βορειοδυτική επαρχία του Ανατολικού Αζαρμπαϊτζάν.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Raeisi και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε συνετρίβη την Κυριακή στο δάσος Dizmar, που βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις Varzaqan και Jolfa στην επαρχία του ανατολικού Αζαρμπαϊτζάν.

Μετέφερε τον Raeisi, τον Amir-Abdollahian, τον κυβερνήτη της Ανατολικής Αζαρμπαϊτζάν Malek Rahmati, τον επικεφαλής των προσευχών της Παρασκευής της πόλης Tabriz Seyyed Mohammad Ali Al-e Hashem και ένα μέλος της ομάδας σωματοφυλάκων του προέδρου Mahdi Mousavi. Ο πιλότος του ελικοπτέρου, ο συγκυβερνήτης και το πλήρωμα ήταν επίσης μεταξύ άλλων στο ελικόπτερο.

Ο πρόεδρος Raeisi και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε επέστρεφαν από μια τελετή για τα εγκαίνια ενός φράγματος στον ποταμό Aras με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Raeisi και της ομάδας του, το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον αντιπρόεδρο Mohammad Mokhber.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργικό συμβούλιο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ και στο ιρανικό έθνος για τον μαρτυρικό θάνατο του προέδρου Ραΐσι και των συντρόφων του.

Διαβεβαίωσε το "πιστό, ευγνώμων και αγαπημένο" ιρανικό έθνος ότι η πορεία του προέδρου Ραΐσι θα συνεχιστεί και δεν θα προκληθεί ούτε μια μικρή διαταραχή στη διαχείριση των υποθέσεων της χώρας.

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ δήλωσε την Κυριακή πως το έθνος δεν πρέπει να ανησυχεί  διότι "δεν θα υπάρξει καμία διαταραχή στο έργο της χώρας".

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ο Πιρ-Χοσεΐν Κολιβάντ, επικεφαλής της ιρανικής Εταιρείας Ερυθράς Ημισελήνου (IRCS), δήλωσε ότι οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Αργότερα δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRINN) πως η επιχείρηση αναζήτησης των σορών των θυμάτων έχει ολοκληρωθεί και οι σοροί μεταφέρονται στην πρωτεύουσα της επαρχίας Ταμπρίζ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail