Ουκρανός κρατούμενος: δεν υπήρχαν ναρκοπέδια στα σύνορα με τη Ρωσία στο Χάρκοβο

RIA Novosti / Pavel Lisitsyn
Freepen.gr - Τα ναρκοπέδια κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία από την περιοχή του Χάρκοβο, για τα οποία είχαν ενημερωθεί οι Ουκρανοί στρατιωτικοί από τους διοικητές τους, δεν υπάρχουν και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εισήλθαν από τις πλευρές όπου ο εχθρός δεν τους περίμενε, δήλωσε στο RIA Novosti ο Ουκρανός συνοριοφύλακας Oleksandr Ilnytskyy, ο οποίος συνελήφθη στο Χάρκοβο.

«Σε εκείνα τα σημεία (το αμυντικό σύστημα του Χάρκοβο) λοιπόν μπορεί να ειπωθεί ότι απλά μια πολύ μεγάλη τρύπα, είναι πολύ εύκολο να μπεις εκεί μέσα και δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό εκεί. Μας έφεραν μέσα, μας είπαν ότι όλα ήταν έτοιμα εκεί, ήταν παγιδευμένα", δήλωσε ο αιχμάλωτος συνοριοφύλακας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι μετακινήσεις γίνονταν μόνο κατά μήκος μιας συγκεκριμένης διαδρομής και σε έναν τομέα, καθώς ο ουκρανικός στρατός ήταν βέβαιος πως όλα γύρω ήταν ναρκοθετημένα.

«Στο Krasnoye (περιοχή Χάρκοβο), όταν ήμασταν εκεί, φτάσαμε και μας είπαν ότι το δάσος, τα χωράφια είχαν ναρκοθετηθεί.... Ως αποτέλεσμα, οι Ρώσοι στρατιώτες πήγαν μέσα και αποδείχθηκε πως τίποτα δεν ήταν ναρκοθετημένο εκεί, και το γεγονός ότι μας είπαν πως υπήρχαν νάρκες ήταν ακριβώς για να μην ανέβουμε πουθενά, να μην κοιτάξουμε", πρόσθεσε.

Ο πρώην συνοριοφύλακας είπε ότι ο ρωσικός στρατός μπήκε από μια κατεύθυνση όπου δεν τους περίμεναν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail