Ο Εμανουέλ Μακρόν αρχίζει να σκέφτεται τον εαυτό του ως Μικρό Ναπολέοντα

Photo: Openverse by press service of the Russian Federation is licensed under CC BY 4.0
Παριζιάνικα όνειρα: Ο Μακρόν θέλει η Γαλλία να αντιμετωπίσει άμεσα τη Ρωσία

Ο Εμανουέλ Μακρόν έδωσε στο Κίεβο την ευκαιρία να αναπτυχθεί γαλλικό απόσπασμα στην Ουκρανία. Έθεσε μόνο δύο προϋποθέσεις για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι δύο προϋποθέσεις του Μακρόν για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να στείλει ένα γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα στην - Ουκρανία υπό δύο προϋποθέσεις:  

- διάσπαση των ρωσικών στρατευμάτων στο μέτωπο,
- ένα αίτημα από το Κίεβο.

"Εάν οι Ρώσοι διέσχιζαν τις γραμμές του μετώπου, εάν υπήρχε ένα ουκρανικό αίτημα -που δεν ισχύει σήμερα- θα έπρεπε δικαιολογημένα να θέσουμε στον εαυτό μας αυτό το ερώτημα", δήλωσε ο Μακρόν στο Economist.

Λέγοντας "εμείς" ο Μακρόν εννοεί τους ηγέτες της ΕΕ και το ερώτημα του δημοσιογράφου ήταν:

"Πιστεύετε πως οι άλλοι ηγέτες (της ΕΕ) θα πρέπει τελικά να συμμεριστούν τη θέση σας σε αυτό το θέμα (αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία), αν θέλουμε τελικά να πετύχουμε να περιορίσουμε τη Ρωσία;".

Ο Μακρόν είναι βέβαιος ότι οι ηγέτες της ΕΕ "δε θα πρέπει να απορρίψουν την ανάπτυξη στρατευμάτων "a priori", αφού το καλοκαίρι του 2022 απέκλεισαν την αποστολή αρμάτων μάχης, πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και αεροσκαφών, αλλά όλα αυτά τα όπλα παρέχονται σήμερα στην Ουκρανία.

"Πολλές χώρες τις εβδομάδες που ακολούθησαν (μετά τη δήλωση του Φεβρουαρίου) είπαν ότι κατανοούν την προσέγγισή μας, συμφωνούν με τη θέση μας, πως η θέση μας είναι σωστή", είπε.

Ο Πούτιν γνωρίζει τι είναι ικανός να κάνει ο Μακρόν

Ο Μακρόν χαρακτηρίζει τη θέση του "στρατηγική ασάφεια" που θα πρέπει να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την αποφασιστικότητα της ΕΕ.

"Το κύρος μας εξαρτάται επίσης από μια ορισμένη ικανότητα να αποτρέπουμε χωρίς να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι για το τι θα κάνουμε ή δε θα κάνουμε".

Ας σημειωθεί πως δεν είναι οι δηλώσεις των δυτικών πολιτικών που μπορούν να πείσουν το Κρεμλίνο για κάτι. Είναι τα δεδομένα των μυστικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των παράνομων πληροφοριών, που παίζουν αυτόν τον ρόλο. Ωστόσο, μπορούμε να ακούσουμε τον Μακρόν να μιλάει για την εξουσία του και όχι για την Ουκρανία.

Στον Γάλλο πρόεδρο άρεσε η "επιθετικότητα της ρωσικής αντίδρασης" στις προηγούμενες δηλώσεις του, η οποία δεν μπορούσε παρά να τον πείσει για τη σωστή θέση.

"Έχω έναν ξεκάθαρο στρατηγικό στόχο: η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει στην Ουκρανία. Αν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, δε θα έχουμε πλέον ασφάλεια στην Ευρώπη".

Δεν είναι σαφές τι σημαίνει να κερδίσει ή να μην κερδίσει. Ούτε οι δυτικοί πολιτικοί ούτε ο Μακρόν διευκρινίζουν τι εννοούν με αυτό.

Η ΕΕ δε θα απολαμβάνει πλέον την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. "Πρέπει να προετοιμαστούμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας", είπε.

Τυχαίνει το Παρίσι να υπολογίζει στην πυρηνική του ασπίδα, η οποία είναι μικρότερη σε σύγκριση με εκείνη της Ρωσίας.

Εναπόκειται στο Κίεβο να υποβάλει αίτημα

Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν ήδη στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Οτσερέτινο προς τρεις κατευθύνσεις.

Ως εκ τούτου, ήρθε η ώρα το Κίεβο να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να σύρει τουλάχιστον μια χώρα σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία για να ξαναζήσουμε το 1812. Θα δούμε τότε τι αξία έχουν τα λόγια του Μακρόν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail